mynewspapers.net

Vilka dofter eller örter kommer att stöta bort katter?

Vilka dofter eller örter kommer att stöta bort katter?


Katter förstår inte att de inte är alltid välkommen överallt. De lounge på kommer på möbler eller i svalkan i trädgårdar. Om du har problem med sin oönskade närvaro, undvika att använda giftiga ämnen till hålla dem borta. Dra nytta av deras angelägen luktsinne och stöta bort dem naturligt. Flera dofter och örter är motbjudande för katter. Lär dig att använda dem till din egen fördel för att avvärja nyfiken kattdjur.

Citrus

Katter gillar inte citrus dofter, så försök galler peeling av apelsin, citron, grapefrukt eller lime och strö det utanför där katten är ovälkomna. För resultat i huset, Blötlägg bomullstussar i eteriska oljor med citrus toner, citronella, rosmarin, citrongräs eller lavendel. Placera oljeindränkta bomull bollar var katten inte är tänkt för att vara. Denna metod fungerar för små områden, såsom ett särskilt hörn eller garderob. Om kitty gillar att tugga på krukväxter, kommer att ett par av dessa bomullstussar vid basen av anläggningen stoppa detta. För större områden, tillämpa oljan direkt till socklar eller dörren ytskikt. Använda enda oljor, eller blanda dem och njuta av de minglande dofterna i hela hemmet. Tänk på att i ett inconspicuous område först försöka undvika skadliga finish.

Örter och växter

Trädgårdsmästare klagar ibland på att katter använda deras trädgård som en skräp låda eller njuta av mumsa på bladen av vissa växter. För att hindra katter från att komma in i trädgården, ställa ut katten-avvisande växter. Några att prova är rue, citronella, lavendel, vitlök, rosmarin, absinthe, geranium och gräslök. Plantera dem bland andra växter eller i ytterkanten att hålla katter bort. Dessa växter är inte bara vackra att titta på; de är bra katt avskräckande, och de flesta har en kulinarisk användning också.

Teblad och överraskningar

Katter gillar inte te blad, så spara begagnade tepåsar att strö i det område du vill katter hålls borta från. Kaffesump fungerar väl, också. Gör en torr blandning från fem delar mjöl, tre delar torr senap och två delar cayenne. Strö denna mix var fyra tassar inte behöver trampa. En annan doft som katter bryr inte sig om också är inte så ljuvlig att den mänskliga näsan, men det fungerar bra för att avvärja--om du står den lukten, sätta hönsgödsel i trädgården för att hålla kattdjur i schack. Vara försiktig med att spåra den tillbaka in i huset efter att ha besökt trädgården!