mynewspapers.net

Vilka bilder behöver valpar 8 veckor?

Vilka bilder behöver valpar 8 veckor?


Hålla valpen frisk tar mer än god näring och ett överflöd av tålamod. Som alla andra djur utvecklas en valp immunförsvaret över tiden. Den första immuniteten kommer från modersmjölken och bygger långsamt när valpen växer. Men denna maternal immunitet är bara början och valpar behöver hjälp för att utveckla stark immunitet de behöver i livet. Typerna av vaccinationer valpar behöver förändringar som de mognar. Men där du bor också har något att göra med vilka vaccinationer du veterinären kommer att rekommendera.

DHLPP

DHLPP injektion är en kombination av vacciner mot fem vanliga hund sjukdomar: valpsjuka, hepatit, leptospiros, parainfluensa och parvovirus. Som med injektionerna i veckor 1-7, är DHLPP vaccination inte en engångs sak. Din valp behöver tre mer booster skott; en varannan vecka. Eftersom vissa raser är mer benägna att parvovirus, rådfråga din veterinär om en fjärde booster shot kommer att vara nödvändiga. Detta kan också rekommenderas vid ett utbrott av parvovirus i ditt område.

Coronavirus

Coronavirus skottet är en icke-väsentliga vaccination efter 8 veckor men hundar som tillbringar mycket tid i kennlar eller inblandade i visar och avel anläggningar bör få regelbunden booster skärmdumpar tillsammans med deras DHLPP injektioner på grund av deras ökade risk för exponering. På samma sätt kommer veterinärer i områden där coronavirusen är ett problem att kunna ge råd om huruvida din valp kräver ökat skott även om de är ett hushåll följeslagare djur inte är inblandade i shower eller avel.

Regionala folksjukdomar

I vissa delar av landet följeslagare är djur mer benägna att vissa sjukdomar som Borrelia. Om du bor i ett sådant område, behöver valpen injektioner mot dessa sjukdomar vid 8 veckor. Rådgör med din veterinär för råd om vilka vacciner, om någon, du ska få för valpen; och om din hundvalp är en kandidat för booster skott av dessa vacciner.