mynewspapers.net

Vilka behandlingar använder en fotvårdsspecialist för Bunions?Det medicinska namnet för bunions är hallux valgus eller hallux valgus abducto. Bunions visas som en bula på sidan av stortån; denna bula kan faktiskt ändra beniga formaliteten av foten. Snarare än peka enkelt, lutar stortån åt den andra tån. Formen på foten eller skor som folkmassor tårna kan orsaka bunions. Din fotvårdsspecialist kan rekommendera några icke-kirurgiska och kirurgiska behandlingar för detta tillstånd.

Ändra dina skor

Om du befinner dig ofta bär åtsittande skor, är det dags att byta dem. En fotvårdsspecialist kommer att rekommendera att du ha bekväma skor som ger tårna gott om utrymme. Om du har att bära klänning skor att arbeta, plocka en sko som har en rundad eller fyrkantig tå. Skor med en spetsiga tå kommer att ytterligare förvärra din liktorn. Sneakers är ett rekommenderat alternativ till skor om du kan ha dem på jobbet.

Stoppning och knacka

Din fotvårdsspecialist kan rekommendera att placera kuddar över området av din liktorn. Vissa podiatrister kommer pad och tejpa din bunions för dig. Detta bidrar till att hålla tårna på plats och lindra smärta i samband med bunions. Detta hjälper också hålla dem i normal sittställning så att tårna inte ytterligare flytta inåt med tiden. Du kan hitta mul kuddar på din lokal kemist eller från din fotvårdsspecialist.

Receptbelagda eller receptfria läkemedel

Om du upplever smärta med din bunions, kan din fotvårdsspecialist ordinera medicinering. Smärtstillande, som de med Paracetamol, kan minska smärtan tillfälligt. Din fotvårdsspecialist kan också föreslå att du tar icke-steroida anti-flammatories (NSAID), som ibuprofen eller naproxen, för att lindra smärta och inflammation. Annan läkemedelsbehandling kan omfatta injektioner av kortison i området liktorn. Detta kan hjälpa behandla inflammation i slemsäcken (vätskefylld säck) av liktorn.

Förändring av livsstil

Din fotvårdsspecialist kan be dig att ändra några av dina vardagliga aktiviteter. Detta kan inkludera inte gör aktiviteter som kräver att du stå i långa perioder. Om du har ett jobb som kräver det, kan du behöva leta efter ett kontorsjobb eller en position som gör att du kan sitta. Du bör också placera en icepack över din liktorn flera gånger per dag. Detta bidrar till att minska inflammation och smärta, och är ett naturligt alternativ till medicinering eller Kortison skott.

Kirurgi

Om icke-kirurgiska behandlingar inte hjälper din smärta och obehag, föreslår din fotvårdsspecialist kirurgi. Din fotvårdsspecialist kommer att rekommendera en fot och fotled kirurg så att du kan diskutera de bästa alternativen för dig. Det finns olika metoder av liktorn kirurgi, inklusive borttagning av svullen vävnad runt stortån gemensamma, uträtning stortån genom att ta bort benet, permanent gå med ben i drabbade leder eller omforma din fot. Annan kirurgi kan innebära att ta bort liktorn helt. Fot och fotled kirurgen avgör typ av operation utifrån din fot deformitet och din aktivitetsnivå.