mynewspapers.net

Vilka är stadierna av Metamorphosis för en igel?

Vilka är stadierna av Metamorphosis för en igel?


Blodiglar är en typ av segmenterad mask som finns på mark, sötvatten och saltvatten. Det finns olika typer av blodiglar som foder, växa och föröka på olika sätt. Alla blodigel typer men har tre stadier: ägg, tonåren och vuxenlivet. Akterliket metamorfoser genom varje steg tills den har nått könsmognad och kan föröka sig på egen hand.

Fortplantning

Alla blodiglar, som daggmaskar, är hermafroditer, vilket innebär att varje blodigel är kan ge både spermier och ägg. Blodiglar, dock återge i par, med en blodigel som tillhandahåller spermier och andra akterliket som tillhandahåller ägget. Som blodiglar sammanflätas, släpper den blodigel som tillhandahåller spermier spermier säcken på de ägg som tillhandahåller där det fäster och befruktar äggen. Beroende på vilken typ av blodigel, kan tiden mellan läggningen av ägg och gödsling pågå upp till nio månader.

Ägget scenen

När äggen har varit befruktade, kommer att befruktade leech bygga en kokong att lägga ägg. Detta är den första etappen av den blodigel livscykel. En blodigel med befruktade ägg kommer utsöndrar en kokong från dess körtlar som helt omsluter kroppen av akterliket. En gång har varit utsöndras kokong, kommer att det deponera äggen och frigöra sig från kokong. Äggen är då skyddade av ägg om förälder tills de är redo att kläckas. Inkubering av ägg, samt typ och placering av kokong, varierar beroende på leech arter.

Tonåriga scenen

När Äggen kläcks, de unga blodiglar bryta sig loss från sin kokong och fästa sig på äggläggningen blodigel kropp. Under detta stadium av metamorphosis verkar adolescent akterliket vara en mindre version av den överordnade blodigel. Till skillnad från daggmaskar, de unga blodiglar inte utveckla ytterligare segment, och växa genom att öka storleken på deras segmenterar. Medan leech är i sin unga Stadium är det inte foder eller försvara sig, att förlita sig enbart på den överordnade blodigel att vårda den och skydda den.

Vuxen ålder

Vuxen ålder infaller när adolescent akterliket har vuxit nära storleken på dess överordnade och det ska kunna existera utan att vara ansluten till den. När en tonåring Igel kan inte längre stöds eller skyddas av dess överordnade, det släpper från dess kropp och lägger snabbt till en annan värd att förlita sig på för mat och skydd. Ett annat kännetecken av detta skede av blodigel metamorphosis är att de könsmogna och kunna återge med andra blodiglar, början livscykel över igen.