mynewspapers.net

Vilka är stadierna av fostrets utveckling?

Vilka är stadierna av fostrets utveckling?


Den manliga spermier och kvinnliga ägg innehåller 23 kromosomer varje som tillsammans gör att fostrets utveckling. Under en period av cirka nio månaders genomgår Foster snabba förändringar och tillväxt, från en liten bunt av celler till en baby som kan leva utanför livmodern.

Befruktade ägg

Spermier reser genom livmoderhalsen till äggledaren och tränger igenom moderns ägg (ägg). Det befruktade ägget, kallas en zygot, resor från äggledaren till slemhinnan i livmodern, implantat sig, klyftor och börjar att utvecklas till ett embryo och moderkakan. Enligt American College of obstetriker och gynekologer fungerar moderkakan som ett liv - stödsystem för barnet under graviditeten, genom att tillhandahålla viktiga näringsämnen, syre och hormoner från modern.

Embryo

Cellerna fortsättningsvis delar snabbt och utvecklas till specifika celler som bildar de olika kroppsfunktioner som blodkroppar och njure celler. Detta stadium är en mycket känslig och var de flesta skador kan göras genom moderns exponering för droger, alkohol, röntgen, strålning eller dålig kost. I slutet av den femte veckan av graviditeten, under den första trimestern, embryot kommer att vara mellan ca 1/16- och 1/8-tums lång.

Första trimestern

Den första trimestern fortsätter med snabb tillväxt och förändring; hjärtat är slå regelbundet och pumpa blod och neuralrörsdefekter stängs längs ryggen. Ansiktsdrag, hjärnan, armar, ben, könsorgan, naglar och tår utvecklar under denna period. Fostret kan börja flytta under den första trimestern, men mamma kommer inte att kunna känna det för ett par veckor. I slutet av första trimestern, fostrets handlar om 2-1/2-inches lång och väger ungefär en halv-ounce.

Andra trimestern

Under andra fungerar trimestern, organ, nerver och muskler. Revbenen börjar utveckla, urin former och skelett ben och röda blodkroppar bildas. Fostrets kön och suga och svälja motioner från hans eller hennes mun och svalg kan vara synlig under en rutinmässig ultraljudsundersökning. Fostret kan vara mycket aktiv under denna period, och mor skulle börja känna rörelser. Fett lagras start till form under huden och fostrets öron start att reagera på ljud. I slutet av andra trimestern har fostret ungefär tredubblats dess längd.

Tredje trimestern

Under tredje trimestern, fostret fortsätter att gå upp i vikt inför leverans och kan handla om sju och halv pounds i vikt och mer än 14-inches lång vid födseln, även om det finns en enorm variation bland spädbarn. Ögonen öppnas och kan upptäcka ljus; naglar växer och fingrar utveckla ett fast grepp. Fostret fortsätter att flytta men kan vara mer begränsad nu när livmodern är full kapacitet.