mynewspapers.net

Vilka är stadierna av böna frö tillväxt?

Vilka är stadierna av böna frö tillväxt?


Tillväxten av en böna frö kallas grobarhet. Grobarheten är hur frön blir bean växter eller bönor stjälkar, beroende på omständigheterna. Bönor består av flera separata delar, alla har specifika funktioner, till exempel hjärtblad, även känd som utsäde bladen. Frön kan delas in i kategorier baserat på hur många cotyledon de har. Enhjärtbladiga Monocotyledonae har en cotyledon. Majs är en Enhjärtbladiga. Dicots är utsäde med två hjärtblad. De flesta bönor falla i kategorin dicot.

Den utsäde sväller och rotanlaget, som är embryonala roten, bryter igenom utsäde pälsen, skyddande yttre beläggningen av utsädet, på micropyle. Micropyle är en svag punkt i utsäde pälsen där rotanlaget flyr till odlingssubstrat.

Rotanlaget utvecklas och växer mindre rötter medan hypocotyl, anslutningen mellan rotanlaget och hjärtblad, utvecklas till en krok och skjuter växande fröet mot ytan. Cotyledon är fortfarande intakt, hålla maten nödvändigt att göra växten växa tills bladen kan bryta ytan och förse anläggningen med energi från solen.

Hypocotyl driver upp genom marken och börjar räta. Epicotyl, som är en mer mogen skjuta stjälk och blad, börjar att visa, medan cotyledon öppnas mer för att ge tillgång till solljus. Rotsystemet fortsätter att mogna.

Bean plantans stam fortsätter att räta ut som riktiga bladen uncurl. Cotyledon faller bort, och växten börjar fotosyntes för att ersätta den förlorade bränslen. De sista resterna av utsäde pälsen försvinner vid denna tid.

Bean anläggningen är mogen nog att börja växa ovan jord och producerar egna bönor.