mynewspapers.net

Vilka är skillnaderna mellan ISO och IMG filer?När det gäller att ladda ner kopior av programvara från Internet, är det vanligt att programvaran distribueras i arkiverad form. Detta innebär inte bara att varje del av programvaran laddas, och därför finns det ingen anledning att gå på jakt efter filer som saknas, men det garanterar också att filerna kommer inte har manipulerats om inte speciella Arkiv-redigerande mjukvaran används. Dock kan de olika filformat vara förvirrande, så det är viktigt att veta skillnaderna mellan ISO och IMG filer om de hanteras korrekt en gång laddat ner.

Fakta

ISO och IMG är både arkivbeständigt format. Varje fil innehåller en kopia av innehållet i den ursprungliga skivan arkivet gjordes från, plus information om skivan filstruktur. De är utformade att göra arkivering skivan lättare och enklare att skapa en exakt dubblett kopia. Dock finns endast en version av formaten som ISO, IMG finns i två versioner: komprimeras och expanderas.

ISO-filformat

Formatet ISO är en internationell standard filformat avsedda att innehålla en skivavbildning, inklusive dess filsystemet, i en enda fil. ISO-formatet skapades som ett medel för arkivering skivor och som sådan har det blivit en standardmetod för att distribuera programvara, till exempel Linux installations-CD, för användare att ladda ner och bränna egna CD-skivor. ISO används för att skapa CD- och DVD-avbildningar.

IMG-filformat

IMG filformatet utformades för att skapa en säkerhetskopia av en diskett i en enda fil. Det fungerar genom att skapa en bitmappsbild för varje sektor på disken som har skrivits till. Dessa sektorer är 512 byte stora, medelstora IMG filer alltid i multiplar på 512 byte. Sedan nedläggningen av disketter använts IMG format för att skapa hårddisk bild arkivera.

Överväganden

Det finns ingen skillnad i strukturen av ISO och IMG format om IMG-filen är okomprimerade. Det är möjligt för en IMG formatfil döpas med filtillägget ISO och sedan öppnas i programvara som endast erkänner den ISO arkivera formaten. Detta är ett effektivt sätt att komma åt skivinformation i program som inte hanterar IMG format.