mynewspapers.net

Vilka är skillnaderna i skinnsoffor?

Vilka är skillnaderna i skinnsoffor?


Skinnsoffor är ett utmärkt val för ett familjerum eller vardagsrum eftersom de är vackra och kommer i en mängd olika stilar för att matcha alla inredningar. De varierar dock kraftigt i pris och kvalitet.

Billig läder

På köpet skinnsoffor kallas läder pigmented läder. Denna läder bearbetas syntetiskt, som kan lösa upp dess naturliga korn. Det kan kännas svårare än dyrare läder, men det har fördelen att fläcktåliga. Om du har barn och husdjur och älskar utseendet på läder, kan detta vara det bästa alternativet för dig. Också, på billiga soffor, delar av soffan du inte rör, som sidor och rygg, kan täckas med en matchande vinyl, läder inte alls.

Dyr läder

De bästa kvalitet läder sofforna är tillverkade av 100 procent anilin läder, som känns mjuk och lyxig men inte är fläcktåliga. Även den bästa lädret är full-grain och visar de naturliga markeringarna från huden. Vissa mid-range skinnsoffor är gjorda av semi anilin läder, som kombinerar mjukhet av Anilin läder med en ljus ytbeläggning till fläcken skydd.

Soffa ramar och stöd

Mindre dyr läder kan soffa ramar göras från mjukt trä, såsom tall, medan dyrare har massivt trä ramar. Dessutom mjukare soffor har fjädring stavar för stöd, och fastare de använda ett våren system liknande det som används i sängar. Oavsett vilken typ av stöd används, se till soffan känns bekvämt för dig. Och tänka hur soffan ska användas. Fast stöd är mindre viktigt om soffan kommer att vara i ett sällan använt formella vardagsrum än om det kommer att vara i ett familjerum med barn och husdjur hoppar på den.

Varumärken

Som med någon annan produkt, kan dyrare varumärke soffa kosta mer helt enkelt på grund av populariteten av varumärke och marknadsföring och reklam kostnader för detta märke. Typ av läder och ram och konstruktion är viktigare; Kolla in dessa innan man överväger vilket märke av soffa att köpa.

Kudde fyllning

Kontrollera att läder dynorna är fyllda med en kvalitet hög densitet skum som har bra stöd. Kuddarna bör vara fast ändå bekväma, så de inte trycka ihop ner till ingenting när du sitter på dem. En skinnsoffa med denna typ av fyllning varar mycket längre än en med en billigare fyllning.