mynewspapers.net

Vilka är några av de olika sätten att låna pengar?

Vilka är några av de olika sätten att låna pengar?


Företagen behöver låna pengar för en rad olika skäl. Nystartade företag kan behöva finansiera deras initiala investeringar; mer etablerade företag kanske vill påskynda tillväxt. Dock sedan starten av "credit crunch" 2007 och den ekonomiska krisen sen 2008, har det varit svårare för företag att låna pengar från traditionella källor såsom banker. Många företag har därför tittat för att höja finansiering från en rad olika källor.

Banken

Om ditt företag har en bergfast kreditvärdighet (svårt för en start att uppnå) och massor av kapital i alla fall, kan det vara möjligt att få ett banklån. Banken kommer att låna ut pengar, som du accepterar att betala tillbaka med intresse för regelbundna avbetalningar. Du kan också ordna en övertrassering, som är ett mer flexibelt sätt att låna pengar när du behöver det och betala tillbaka när du kan. Bankerna avgift brukar en för att ordna de övertrassering samt ränta när du använder anläggningen.

Kreditkort

Vissa små och medelstora företag har finansierat investeringar genom att använda ett kreditkort. Detta kan fungera för mycket kortfristig upplåning men räntesatserna som är betydligt högre än de som tas ut på ett banklån. Bara använda den här metoden om du är mycket säker på att du kommer att kunna betala tillbaka pengarna snabbt.

Familj och vänner

Du kan ha tur och har vänner och familj som är villiga att låna ut pengar för att utveckla din verksamhet. Denna typ av lån kan nog ordnas mycket snabbt, och de kommer inte genomföra kreditkontroller eller göra oresonliga återbetalningskrav. Men finns det faror i blanda nytta med personliga relationer. Människor kan förvänta sig att erbjudas jobb eller, åtminstone, betydande rabatter när de köper från dig.

Privat kapital

Private equity som riskkapital eller investera, är egentligen inte ett lån. Företag eller individer tillhandahålla finansiering i utbyte mot en andel i eget kapital i företaget. De tenderar att vara bara intresserad av företag med hög potential för snabb tillväxt och, naturligtvis, om de har en andel i eget kapital de verkligen förväntar sig att höras över stora beslut som fattas av företaget.

Crowdfunding

Crowdfunding är ett begrepp som har samlat tempo eftersom den ekonomiska krisen och sköts online av företag som Prosper. Tanken är att privatpersoner med små mängder av pengar att låna ut club tillsammans för att låna en stor summa till en individ eller ett företag. Räntesatserna fastställs av organisera företaget och återbetalningar görs, med intresse, proportionellt till alla långivare.