mynewspapers.net

Vilka är mina juridiska rättigheter mot avlöningsdag lån företag i USA?

Vilka är mina juridiska rättigheter mot avlöningsdag lån företag i USA?


Om du är under hot om rättsliga eller finansiella åtgärder från en avlöningsdag långivare, vet dina rättigheter som konsument för att skydda dina intressen. Dessa rättigheter säkerställa lånet var lagligen administreras och inkassoprocessen är inte plats du under orimliga ekonomiska uppoffringar.

Bakgrund

Avlöningsdag lån lagar är gjorda på statlig nivå. Varje stat har separata förordningar när det gäller dessa lån kan du bestämma lagar i ditt tillstånd genom att besöka din Connecticuts hemsida.

Struktur

Du kan ifrågasätta din avlöningsdag lån struktur för att avgöra om du är skyldig att betala. Till exempel i Washington, kan du bara ta ut åtta avlöningsdag lån inom en 12-månadersperiod. Om din långivare gav du en ytterligare nionde lån, kan du bli förlåtna för betalning. Det finns också juridiska restriktioner som begränsar storleken på en avlöningsdag lån i många stater. Denna summa är maximerad till en procentsats av din inkomst. Om din långivare överskrider denna gräns, lånet kan också anses vara olagliga, och du kan bli förlåtna för betalningsförpliktelser.

Processen

Du kommer att behöva ifrågasätta Långivarens rätt till samlar in från dig för att få förlåtelse för lånet. Du kan lämna in ett klagomål med statens Konsumentverket, tar långivaren till småmål domstol eller filen en skriftlig begäran med långivaren att verifiera lagenligheten av ditt lån.