mynewspapers.net

Vilka är fördelarna och nackdelarna av leasing bil kontra köpa?

Vilka är fördelarna och nackdelarna av leasing bil kontra köpa?


Är du shopping för en ny bil? Kanske undrar du om du ska hyra eller köpa ett fordon. Köp och leasing lån finns två sätt du kan finansiera ett fordon. Det finns fördelar och nackdelar för antingen beroende på din situation. När du gör beslutet om leasing bil kontra köpa, bör du överväga din budget och hur länge du planerar att köra bilen.

Kostnad för- och nackdelar

När du köper en bil, köper du den för det totala värdet. När du är leasing en bil betalar du endast för värdet av fordonet under den tid på ditt hyresavtal. Fördelarna med leasing, avseende kostnader, är lägre betalningar under en kort tid. Betalningar bil när du köper en bil är ofta högre än leasingavgifter och lånet kan omfatta fler år. Nackdelar med leasing bil inkluderar betala ytterligare avgifter när du returnerar fordonet och förlorar bilen när din betalning är avklarade. När du köper en bil, får du behålla det efter alla betalningarna görs och du kan vara skuldfri tills du väljer att köpa ytterligare en.

Fördelar och nackdelar med Leasing bil

Leasing bil oftast kräver att du har en hög kredit värdering för att dra nytta av de lägre handpenning och månatliga anteckningar. Om du gillar att kunna köra ett nytt fordon med några år och inte behöva betala för dyra reparationer kan du njuta av fördelarna med att hyra en bil. Dock med hyra fordon har du att titta på din körsträcka eller måste du betala för eventuella extra miles driven över din gräns vid slutet av leasingperioden. Om du bestämmer att du vill hålla fordonet, kan du köpa det men nackdelen är att kommer du att betala mer pengar för det i det långa loppet om du då finansiera inköp lån. Om du fortsätter att hålla fordonet för fler år efter alla lånets utbetalning kan du få dina pengar är värt.

Fördelar och nackdelar med att köpa en bil

Om du har råd med en högre månatlig betalning och betalning för kostsamma reparationer när garantin går ut, kan du se till att köpa en bil. Fördelarna är att kunna behålla bilen för så länge du vill, och sätter så många miles på det du vill utan att behöva oroa körsträcka gränser. Eftersom du är ägare till bilen, du kan ändra den som du vill ändra däck fälgar eller att ha en taklucka inbyggd i taket. Nackdelarna är att om du vill ha en annan bil måste du handel din bil eller sälja det och beroende på dess skick och körsträcka, värdet kan vara lägre.