mynewspapers.net

Vilka är fördelarna & nackdelar med solenergi energi?

Vilka är fördelarna & nackdelar med solenergi energi?


Solenergi hyllas som både ett miljövänligt alternativ till fossila bränslen och som ett opraktiskt sätt att uppfylla moderna krav. Medan båda argumenten har sina förtjänster, har solenergi en plats i grön energimarknaden.

Fördelar

Solar power största fördelen är den obegränsade källan till bränsle. Så länge det finns en sol på himlen, kan solenergi generatorer producera energi. Förutom att vara gränslös, är solens energi också gratis, vilket minskar kostnaderna när en solcell är upp och löpande jämfört med fossila bränslen tidskrävande kraftkällor. Denna förskjutning från av kol-emitting bränslen är en fördel i en värld med klimat förändring och växthus gaser. Småskaliga sol enheter kan installeras på hushåll och företag att minska elkostnaderna och även ge en begränsad strömkälla under strömavbrott. Denna förmåga att verka utanför nätet gör solenergi mer motståndskraftig vid katastrofer där makt kan slås ut och potentiellt skulle kunna ge tillräckligt med energi för nödtorft tills rutnät strömmen kommer tillbaka.

Nackdelar

Medan solen är gränslös och gratis, det kan inte alltid vara lysande var och när du vill. En mulen himmel allvarligt begränsar effektiviteten av solgeneratorer, för att inte nämna det faktum att när natten kommer, det ingen spelar roll om det finns moln eller inte - det finns inget ljus för panelerna att fånga. Också, inte alla områden av världen får lika stark solstrålning. Solens strålar är starka inom områden som sydvästra USA, men den energi som alstras i denna region kunde knappt hantera energibehoven i hela landet. För närvarande är solvärmeteknik kostnadseffektivt oöverkomliga för många, men detta är sannolikt bara en tillfällig nackdel som investeringar i solvärmeteknik fortsätter att stiga. För närvarande, de flesta människor inte har råd att installera solpaneler på deras tak eller på sina företag.

Tekniska lösningar

Övergripande, solar power vinner snabbt marknadsandelar för energiproduktion. Ny teknik bidrar också till att lindra vissa av de nuvarande problemen med solenergi. Traditionella solenergi bygger på en solceller process, som omvandlar solljus direkt till elektricitet. Termiska solar system använder collector rätter att fokusera solljus på ett substrat som smält salt, som frigör lagrad värme långsamt för att köra en ångturbin. Termiska solsystem kan fortsätta att släppa sina lagrade värme i timmar efter mörk, möte peak energi krav på kvällen när solljus inte är tillgänglig. Även solceller paneler kan nu skapa 45 procent effektivitet, vilket är betydligt högre än den genomsnittliga förbränningsmotorn (omkring 20 procent för de flesta bilar). Eftersom solenergi är högeffektiva i rymden där det finns ingen atmosfär att minska solens strålar, ny forskning riktar till omloppsbanan kraftverk som strålenergi dygnet runt till jordbundna mottagare via mikrovågsstrålning.