mynewspapers.net

Vilka är fördelarna med att använda PowerPoint och skjut presentationer i klassrummet?Med Powerpoint och andra presentation program i en klassrumsmiljön kan förbättra effektiviteten av anvisning. Skapa dynamiska visuella och audio presentationer för att berätta en skarp, filmisk berättelse kan hjälpa engagera elever och förbättra deras undervisning erfarenhet. Mycket anpassningsbart med lätt att använda mallar, läraren kan anpassa sina presentationer för en rad olika inlärningsstilar.

Planering & beredning

Lärare kan dela erfarenheter och samarbeta i projekt av ladda ner presentationen till ett minne eller skicka i ett e-zip-fil. Vissa versioner av presentation programvara som Powerpoint 2010 kan författarna att redigera filer samtidigt med andra i olika platser vilket gör att flera personer arbeta på samma projekt utan att behöva vänta på sin tur. Detta kan vara ett produktivt sätt få feedback eller nya idéer för att förbättra lärande syften och mål.

Engagerande inlärare

Studenterna har mer tillgång till tekniken i vardagen än någonsin tidigare så grafik, video och ljud kan vara ett bra sätt att engagera dem på ett sätt de vana. Den visuella aspekten av presentation programvara kommer att hålla deras uppmärksamhet och uppmuntra växelverkan mer så än föreläsningar eller solo läsa uppgifter.

Lärstilar

Studenter är individuellt och har olika inlärningsstilar. Med en rad presentationsverktyg såsom införande av animeringar, musik, videor och statiska bilder som diagram och grafer kan lägga intresse och hålla uppmärksamhet hos inlärare. Många elever finner kreativitet bilder mer minnesvärd än bara som överensstämmer med en stil.

Frånvarande elever

Presentationer kan spelas eller skickas till frånvarande elever så att de kan fånga med lektionen. Detta förhindrar att behöva skriva ut anteckningar. På samma sätt om en elev behöver resumé, de kan titta på presentationen som många gånger som de behöver.

Ögonkontakt

I ett stort klassrum, bibehålla ögonkontakt med eleverna kan visa sig utmanande. Med presentation programvara kan läraren att avancera i bilderna med en knapptryckning eller fjärrkontroll vilket gör att deras vision att vara fokuserad på klassen. Den visuella aspekten av presentationen eliminerar behovet av informationsblad att följa meddelandet.

Framtida användning

Presentation glidningen kan användas många gånger och ordnas eller redigeras för att tillgodose olika elever eller lektioner i framtiden.