mynewspapers.net

Vilka är farorna med oolongte?

Vilka är farorna med oolongte?


Oolongte är ett te som härstammar från Kina. Genom åren har det samlats ett rykte som en stor kroppsliga cleanser och ett hälsosamt alternativ till sockrade drycker. Men för mycket av något är aldrig bra, här är några av de negativa biverkningarna till oolongte.

Koffein med effekter

Oolongte, som de flesta andra teer, innehåller en viss mängd koffein. När vi dricker te glömma vi ibland att den innehåller koffein och vi slutar dricka mer än om vi skulle dricka kaffe. Detta kan leda till rastlöshet, sova svårigheter, hjärtklappning eller om du är allergisk mot koffein, en allergisk reaktion.

Tiamin brist

Oolongte kan orsaka en minskad absorption av Vitamin B eller tiamin som kan leda till Beriberi---en sjukdom som leder till extrem trötthet och kan orsaka problem med hjärtat. Detta bara händer sällan men och det kräver att den som dricker förbrukar en enorm mängd oolongte.

Medicinska störningar

Oolongte kan ibland påverka effekterna av läkemedel. Det kan få dem att vara ineffektiva eller att ha en minskad effekt på kroppen. Dricka te bör göras några timmar i förväg tar några mediciner.