mynewspapers.net

Vilka är farorna med natrium laureth sulfate?

Vilka är farorna med natrium laureth sulfate?


Farorna med sodium laureth sulfat görs känd av många återförsäljare som säljer sulfat-fria produkter. Denna kemikalie, finns i de flesta personliga hygienprodukter, blev ökänd efter en varning skickas via e-post av en okänd författare rekommendation till konsumenten om att sodium laureth sulfat är "visat sig orsaka cancer på lång sikt." Är sodium laureth sulfat lika farligt som varning e-postmeddelandet antyder?

Definition

Sodium laureth sulfat är en kemikalie som fungerar som ett rengöringsmedel (rensning agent), emulgeringsmedel (upplösning agent) och tensid (vätning och skummande agent).

Faror

Vilka är farorna med natrium laureth sulfate?


Enligt Northwestern Health Sciences University, kan sodium laureth sulfat ändra strukturen på huden, så att kemikalier att tränga igenom det, med möjlighet till kemikalier att nå blodomloppet. Sodium laureth sulfat orsakar hudirritation och torrhet i vissa konsumenter på grund av dess förmåga att lösa upp olja från huden, så att det (olja) kan sköljas bort.

Myter

Vilka är farorna med natrium laureth sulfate?


Den största myten omgivande sodium laureth sulfat började med en bluff e-post som hävdade kemiskt var cancerframkallande, eller ett cancerframkallande agens. American Cancer Society säger sodium laureth sulfat är "en känd irriterande, inte cancerframkallande."

Användningsområden

Vilka är farorna med natrium laureth sulfate?


Sodium laureth sulfat, används enligt CosmeticsInfo.org, i hygienprodukter, inklusive schampo, balsam, tvål, body wash, mascara, tandkräm och parfym (som emulgeringsmedel).

Överväganden

Om du upplever hudirritation som överdriven torrhet, utslag, klåda eller nässelutslag från en produkt som innehåller sodium laureth sulfat, sluta använda produkten omedelbart. För dem som oroar med produkter som innehåller denna kemikalie, finns det personliga hygienprodukter tillgängliga som inte innehåller sodium laureth sulfat.