mynewspapers.net

Vilka är farorna med dating på internet?Med förekomsten av Internet i dagens samhälle är dating online ett alternativ kan du försöka hitta den speciellt någon. Om det är en online dating site eller ett chattrum om ett ämne som ni båda njuta av, levereras dating online med faror.

Anonymitet

Eftersom du inte kan se personen ansikte mot ansikte, har du ingen garanti för den person du kommunikation med är som han säger att han är. Till exempel kan en 20-årig kvinna söker en likaså åldern man träffar en kille online, bara för att upptäcka han är 60. Även om du byter bilder med personen, vet man aldrig om de verkligen är den personens bilder.

Finansiell Risk

Bedragare använder online dating sfären att vinna ditt förtroende och så småningom försöka använda det förtroendet för att få tillgång till din ekonomi. Exempelvis om en kvinna bor i ett annat land kan hon be dig att hjälpa henne med en flygbiljett genom att antingen skicka henne pengar eller att hennes får tillgång till ditt konto. När hon har pengar, kan hon ta bort sin profil så du inte kommer att kunna hitta henne igen.

Fysiska risker

Även om friaren är ärlig och verkar trevlig, personligen hans beteende kan ändras direkt. En farlig person försöker visas förståelse och slag, men när han möter dig och är ensam med dig, du sätter ditt välbefinnande i hans händer. Han kunde försöka överfall eller ens döda dig. Det är därför när du planerar att möta en online-datum i person, alltid göra det i ett offentligt forum där du omges av andra som kan hjälpa i en situation där du är i fara. Också undvika att ge en online-datum ditt hemtelefonnummer, som han kan använda det för att hitta din adress.

Privatliv

Personlig information, såsom e-post, adress och andra bakgrunden info, sätts i fara när du datum online. Spam platser använder online sfären för att få tillgång till din personliga e-post och sedan kommer att tjäna pengar på att e-post genom att sälja det till annonsörer som kommer att fylla upp din inkorg med skräppost.