mynewspapers.net

Vilka är farorna med b12?

Vilka är farorna med b12?


Vitamin B-12 är ett viktigt B-vitamin finns i kött, fisk och mejeriprodukter. B-12 hjälper kroppen omvandla proteiner och fett till energi. I kombination med folsyra hjälper vitamin B-12 också producera röda blodkroppar. Normalt en bra vitamin, för mycket B-12 kan faktiskt producerar en mängd negativa biverkningar.

Hur mycket är för mycket?

Det är högst osannolikt att du någonsin kommer att nå skadliga nivåer av vitamin B-12 från mat eftersom din kropp är konstruerad för att endast absorbera en viss. (http://health.msn.com/nutrition/nutrient-library/articlepage.aspx?cp-documentid=100218857) Många individer få vanliga B-12 injektioner för att främja viktminskning, minska stress och öka deras energi. (http://healthmad.com/health/b12-shots-the-newest-energy-booster/) När injektioner kombineras med B-12 kompletterar, skadliga är möjliga att nå.

Vanliga biverkningar efter ett tillskott av B-12

De huvudsakliga fysiska biverkningar upplevde efter ett tillskott av vitamin B-12 inkluderar huvudvärk, nauseousness med en orolig mage, mild diarré, ledvärk eller en känsla av att vara svullna eller uppsvälld över hela kroppen. Det kan också finnas smärta på injektionsstället. (http://vitamins.lovetoknow.com/Vitamin_B12_Injections_Side_Effects) Dessa symtom anses vara lindriga och försvinner vanligen inom 24 timmar. Om dessa symptom kvarstår, är det bäst att kontakta din läkare.

Allvarliga biverkningar efter ett tillskott av B-12

Även mycket sällsynta, har det funnits fall när allvarliga biverkningar har upplevt. Dessa biverkningar kan inkludera hjärtklappning, tryck eller smärta i bröstet, smärta eller kramper, täta urinträngningar eller en känsla av extrem törst, förvirring, domningar, svårighet att svälja eller andas, ovanlig hosta eller pipande andning, nässelutslag eller någon annan typ av hudutslag. (http://vitamins.lovetoknow.com/Vitamin_B12_Injections_Side_Effects) Om du upplever något av dessa symtom, kontakta din läkare eller 911 omedelbart.

ADR

En annan faktor att beakta är möjliga skadeverkningar av vissa läkemedel när det blandas med ett tillskott av vitamin B-12. Alltid informera din läkare om alla läkemedel, även receptfria mediciner du tar innan du får ett tillskott av B-12. Några av de läkemedel som kan utlösa en negativ reaktion inkluderar följande: antibiotika cimetidin colchicin Daraprim metotrexat fenobarbital kalium tillskott primidon

Allergiska reaktioner

En liten andel av individer kan uppleva en allergisk reaktion efter att ha fått ett tillskott av vitamin B-12. Om du har Lebers sjukdom eller om du är allergisk mot kobolt ska du aldrig ta B-12 i form av en vitamintillskott piller eller en injektion. Därigenom kan eventuellt leda till synnerven skada i de med Lebers sjukdom. (http://www.drugs.com/mtm/vitamin-b12-injection.html) Även om allergiska reaktioner är sällsynta, de kan vara liv hotande. Som med alla läkemedel eller tillägg, alltid grundligt diskutera alla fördelar och nackdelar med din läkare först. Det bästa sättet att få vitamin B-12 är naturligtvis i din kött och mejeriprodukter.