mynewspapers.net

Vilka är effekterna av antibiotika på bakterier Evolution?

Vilka är effekterna av antibiotika på bakterier Evolution?


Bakterier ständigt i ett försök att överleva, och användningen av antibiotika är en viktig aktör i sin överlevnad spel. När bakterier utvecklas, minska de ofta effekterna av antibiotika, vilket gör bakterieinfektioner svårare att behandla. Detta kan förvärra svårighetsgraden av många typer av bakteriella infektioner, som strep hals, tuberkulos och staph infektioner. Nyckeln till att förebygga utvecklingen av bakterier är att veta när antibiotika fungerar och använda dem under överinseende av en läkare.

Historia av antibiotika

Alexander Fleming första fann att en typ av mögel som kallas penicillin hindrade tillväxt av bakterier i 1928. På 1940-talet blev penicillin tillgänglig för allmänheten. Fleming växte kritiska till dess omfattande användning, eftersom han hade vuxit upp resistenta bakterier i sitt labb som undvek effekterna av penicillin. Fram till 1950-talet var faktiskt penicillin tillgänglig utan läkarrecept. Utan vägledning sänktes kraftigt penicillin's effektivitet som bakterier växte resistenta mot den.

Hur bakterier utvecklas

När antibiotika används, finns möjligheter till bakterier evolution. Antibiotika dödar bakterier eller hålla dem från att växa, som hjälper kroppen att erövra infektionen. De bakterier som överlever, men kan växa sig vara resistenta mot behandling med antibiotika. Enligt CDC: s "antibiotika resistens 101," växa bakterier resistenta på många olika sätt. De kan lära sig att återge den antibiotika ineffektiva, hur att pumpa ut den ur bakterierna innandöme eller ändra området av de bakterier som antibiotika angriper. Dessa försvar kan enkelt multiplicera bland bakterier populationer, orsakar många olika försvar.

Jordbruk och bakteriell Evolution

I modernt jordbruk bor stora djurpopulationer tillsammans i en nära miljö, som kan bidra till spridning av sjukdomar. För att bekämpa detta, ges djur ofta låga doser av antibiotika ständigt och höga doser av antibiotika vid sjukdom. Detta kan leda till utvecklingen av bakterier som E. coli, som är svåra att behandla med antibiotika och kan vara dödliga.

Effekter av mänsklig antibiotika missbruk

Bland människor, har missbruk av antibiotika lett till utvecklingen av flera bakteriella sjukdomar. En av de sjukdomar som har fått mest uppmärksamhet är meticillinresistenta Staphylococcus aureus, eller MRSA---en farlig hudinfektion som kan leda till döden. Född i sjukhus, har denna staph infektion orsakat isolerade utbrott i flera samhällen, immun mot alla utom den starkaste antibiotikabehandling. Antibiotikum missbruk har också orsakat evolution i tuberkulos, gonorré, malaria och tyfus.

Att hämma bakteriell Evolution

Korrekt användning av antibiotika kan hjälpa bromsa utvecklingen av resistenta bakterier. Följa vägledningen av din läkare när man ber om antibiotika---många luftvägsinfektioner, till exempel, virusinfektioner som inte hjälpt med antibiotika och kan faktiskt bidra till mer allvarlig infektion. När du ordineras antibiotika, ta hela cykeln så att alla bakterier kommer att dödas. Ta inte antibiotika utan en läkares diagnos av bakteriell infektion. Skydda dig från bakterier i första hand genom att tvätta händerna ofta. Slutligen yrkar för mer lämplig användning av antibiotika till djur, samt säkrare levnadsvillkor för de djur vi äter.