mynewspapers.net

Vilka är de tecken & symtom på hormonella eller kemisk obalans?

Vilka är de tecken & symtom på hormonella eller kemisk obalans?


En hormonell eller kemisk obalans kan sätta din kropp genom negativa förändringar som kan vara förvirrande, och även kan misstolkas för att vara något annat. För mesta, förändringarna är subtil på först, men om inte korrekt diagnostiserade, de kan leda till mer allvarliga tillstånd som till slut blir svårare att behandla.

Symtom på en hormonell obalans

Irritabilitet och extrema humörsvängningar kan återspegla en hormonell obalans. Andra faktorer att leta efter är hjärtklappning under korta perioder i taget, har problem med att sova hela natten, en ökad spänning i musklerna i kroppen och eventuellt en förlust av libido. Om en eller flera av dessa symtom är närvarande, är det en bra idé att kontakta läkare så snart som möjligt.

Symtom på en kemisk obalans

Även om vissa symtom på en kemisk obalans kunde vara bidragit till en hormonell obalans, är vissa tecken mycket mer mentalt oroande. Depression av något slag, som kan omfatta psykiska obehag, sorg, ilska eller förvirring är bestämda tecken på en kemisk obalans. Problem med koncentration och en tillfällig förlust av minne kan också vara faktorer.

Behandling av kemiska och hormonella obalanser

Det är bäst att se din läkare diskutera vilken form av behandling är bäst för dig. Det finns dock några saker du kan göra hemma för att begränsa dina symtom. Att göra små förändringar i din livsstil är ett bra ställe att börja. Äter en balanserad kost full av frukt, grönsaker och fibrer. Klippa ut alkohol och koffein och öka din träning. Örtte och massage kan också hjälpa koppla av hjärnan och kroppen, vilket gör det lättare att hantera obalans du kanske att göra med.