mynewspapers.net

Vilka är de tecken & symtom på ett svänghjul som går dåligt på Jeep Liberty?

Vilka är de tecken & symtom på ett svänghjul som går dåligt på Jeep Liberty?


Svänghjulet är den viktigaste förbindelsen från fordonets motor till överföringen i fordon med manuell växellåda. Det är en stor stål skiva att kopplingen pressar mot och överför motorns rörelse till överföringen. Det är också där startmotorn snurrar motorn att starta den. När denna del går dåligt, kan det orsaka några större problem. Jeep Liberty ägare bör uppmärksamma särskilt ljud och koppling prestandaproblem, som kan tyda på att svänghjulet går dåligt.

Slipning vid start

En del av svänghjulet som kan gå illa är tänderna som starter redskapet träffar för att veva över motorn. Om så är fallet, kommer din Jeep Liberty helt enkelt slipa när du försöker starta den. Om problemet är tänderna runt svänghjulet då är ersättning nödvändigt.

Kvittrar under körning

Svänghjulet är tillverkad av stål och är en friktion del, vilket innebär att det finns ingen direkt bultning mellan det och kopplingen. När kopplingen kopplar in, pressar materialet på kopplingen mot svänghjulet att göra överföringen flytta. Denna konstant friktion kan orsaka svänghjulet att utveckla en glasyr och de glasyr kompromisserna variatorns förmåga att hålla fast mot svänghjulet. Detta orsakar ett gnisslande ljud medan du kör. Detta kan repareras genom att ha svänghjulet bearbetas.

Halka på Acceleration

Svänghjulet har en tjocklek tolerans som tillverkaren säger är acceptabelt. Om det blir under dessa specifikationer, kan kopplingen inte kunna engagera sig fullt ut. När detta inträffar kommer överföringen tenderar att glida under acceleration. Detta kan orsaka onödig förslitning på kopplingen på grund av extra hetta genom att halka. Detta kan endast repareras genom byte av svänghjulet.

Oberäkneligt koppling engagemang

Svänghjulet hålls på motorn av ett antal bultar. Om dessa bultar lossnat av någon anledning, kommer att kopplingen delta på alla olika tider. Det blir ingen konsekvens att hur långt pedalen måste släppas innan kopplingen kopplar in. Detta kan orsaka stora problem om de lämnas löst. Dessa problem undviks lätt genom att helt enkelt att fånga frågan tidigt och strama svänghjulet.