mynewspapers.net

Vilka är de små buggarna på krukväxter?

Vilka är de små buggarna på krukväxter?


Krukväxter kan vara infekterad av ett antal olika typer av små buggar. Vissa är vanligare än andra, men alla kan vara skadligt, ibland dödar växterna om de lämnas obehandlade. Att veta vilka fel du har kommer att hjälpa att hjälpa dig att välja lämplig behandling och kontrollera så att dina växter kan växa och frodas.

Bladlöss

Bladlöss är en av de vanligaste skadedjur på krukväxter och ca 1/16 till 1/8 tum lång, oftast med päronformad gröna organ. De kan också vara gult, lila rosa, brunt och svart, men mindre vanligt. Bladlöss kan vara bevingad eller vinglösa. Leta efter bladlöss under undersidan av bladen där de vanligtvis suger saven från växterna, vilket resulterar i gult och oregelbunden formade lämnar. Styra bladlöss genom att plocka bort dem och släppa dem i en hink med tvål och vatten. Du kan också gnugga dem med en bomullspinne indränkt i tvättsprit, eller använda en insektsbekämpning tvål eller och insektsmedel märkta för krukväxter.

Spindel kvalster

Spindel kvalster är små buggar som är svåra att se med blotta ögat, men de är en av de mest skadliga skadedjur, ofta döda växter. Som bladlöss suger de växt sap. Leta efter små silkeslen spindelnät i din houseplants för att identifiera att buggar är faktiskt spindel kvalster. De lämnar också bakom små vita färgade fläckar ovanpå anläggningen bladen. Ta dina växter till din dusch och spraya ner dem med varmt vatten. Var noga med att bryta upp en duk också. Du kan också använda en insektsbekämpning tvål eller ett insektsmedel märkta för krukväxter.

Skala

Skala ser inte ut som buggar, ganska små grå eller brun knölar på bladen eller platta fläckar, liknande att fiska skalor. Det finns två typer av skala, inklusive mjuk skala och bepansrade skala. Deras kroppar är mycket svårt att se utan någon form av förstoring. Som bladlöss och spindel kvalster, skala suger på anläggningen juice. De är vanliga på både över- och undersidan av bladen. Skrapa bort skalan med dina fingertoppar i en hink med tvål och vatten. Trädgårds-oljor, insektsbekämpning tvålar och insektsmedel kan också hjälpa styra skala.

Andra fel

Del andra buggar som är gemensamma för krukväxter är mealybugs, thrips och fungus gnats. Mealybugs kan ses med blotta ögat och är ca 3/16 tum lång och vit. De finns oftast på undersidan av bladen och längs venerna. TRIPS är en av de minsta insekter Funna på växter, mäta mindre än 1/16 tum lång. Du känner igen thrips av skada de lämnar, inklusive silvrig sår på bladen, ärr på kronbladen och mörka fläckar på bladen. Fungus gnats finns flugor att hoppa över jorden. Deras larver skada rötterna. Fånga fungus gnats på gula klibbiga kort. Du kan också ändra ut jorden att bli av med larverna eller tillämpa ett insektsmedel till smutsa. I framtiden, låt inte jorden att bli alltför våt och rensa upp eventuellt skräp ovanpå jorden så fungus gnats inte tillbaka.