mynewspapers.net

Vilka är de olika livsmedelsgrupper?

Vilka är de olika livsmedelsgrupper?


Medan många människor växte upp lära om de fyra grundläggande livsmedelsgrupper--mejeriprodukter, kött, spannmål och frukt/grönsaker--livsmedelsgrupper har förändrats under åren som näringsforskningen har förbättrats. Det finns nu sex mat grupper, inklusive den ursprungliga mejeriprodukter, kött, spannmål, frukt, grönsaker och tillsats av olja.

Kött och bönor

Denna grupp omfattar kött, fågel, fisk, torkade bönor, ägg och nötter. Var och en av dessa livsmedel innehåller proteiner som kroppen behöver för att hålla sig kvar. Muskler, organ och immunförsvaret består alla av mestadels protein. Utan protein, kroppen kan inte göra nya celler eller reparera skadade sådana. Kroppen är också hungrig snabbare om en måltid inte innehåller protein.

Mjölk

Gruppen mjölk innehåller grundläggande mjölk samt många produkter tillverkade av mjölk som ost, yoghurt, pudding och glass. Mejeriprodukter innehåller kalcium och D-vitamin som är en mineral som behövs för starka ben. Det hjälper till att hålla tänder och ben starka och friska. D-vitaminbrist leder till rakitis, mjuka ben och osteoporos.

Olja

Oljor kan hittas genom jordnöt, oliv och raps oljor som margarin utan transfetter. Det finns olika typer av inklusive mättade, omättade fetter och transfetter. Trots detta inte ansågs vara en av de ursprungliga grundläggande livsmedelsgrupper, har det lagts som näringsforskningen ansåg det viktigt att kosten.

Frukter

Frukterna är rik på näringsämnen kroppen behöver. Medan olika frukter innehåller olika vitaminer, innehåller gruppen äpplen, apelsiner, bananer, jordgubbar, vindruvor och mer. Frukt är också naturligt låg i kalorier och fett. Det är lättare att gå ner i vikt genom att ersätta frukt för andra livsmedel under hela dagen.

Grönsaker

Grönsaker, till exempel morötter, gurka, spenat och blomkål, är rika på näringsämnen som C-vitamin och kalium, och också innehåller fibrer som stöd i matsmältningen. Grönsaker varje innehåller olika vitaminer och näringsämnen, så en varierad kost är viktigt att få mest värde från livsmedel.

Korn

Korn inkluderar bröd, pasta, ris och spannmål. Dessa innehåller kolhydrater som ger kroppen energi, och även om de är tänkt att vara fet, innehåller inte stora mängder kalorier. Hela korn som brunt ris och vete bröd, är bättre för människor än raffinerad korn, som vit pasta och sockrade flingor.