mynewspapers.net

Vilka är de kemiska egenskaperna hos ett bananskal?

Vilka är de kemiska egenskaperna hos ett bananskal?


Musa sapientum (banan) peeling har använts tillsammans med andra ämnen för att avhjälpa de ömmande och smärtsamma symtom på artrit. De är sammansatta av Vallens kemikalier, mineraler och nonnutritive kemikalier. Banana peeling har såväl mycket positiva som mycket farliga beståndsdelar och kan manipuleras för att fungera både som ett botemedel och ett gift.

Mineraler och näringsämnen

Mineralinnehållet i ett bananskal är främst konsekvent av kalium (78.10 mg/g) och mangan (76.20 mg/g). Andra mineralämnen är natrium, kalcium och järn till 24.30, 19,20 och 0,61 mg/g respektive. Den skal hög kalium innehåll, stöd om tas oralt, i att upprätthålla normalt blodtryck. Cirka 91.50 procent av ett bananskal är organiska näringsämnen som består av lipider, proteiner, råa fibrer och kolhydrater. Omkring 31,70 procent av totala massan är fiber med kolhydrater svarar för 59 procent och proteiner och lipider redovisning för 0,9 och 1,7 procent respektive. Det höga fiberinnehållet är användbart som ett naturligt laxermedel.

Fytater

Kalciumfytat (myo-inositol hexaphosphate) innehållet i ett bananskal är 0,28 mg/g, lägre än i mest hela korn. Den enda risk som förknippas med kalciumfytat och kosten konsumtion kommer från en avsaknaden av den. Låga kalciumfytat konsumtion ökar risken för benskörhet och lägga till det i kosten ökar bentätheten.

Saponiner

Saponiner är kända för sin skummande egendom och är en annan potentiellt farliga beståndsdel i ett bananskal. Nivåerna är höga i banan på 24 procent, kraftigt överstiger nivån 3,00 procent markerade säkert för konsumtion av djur. Saponiner förbrukningen på höga nivåer kan förlama det sensoriska systemet och är kända för att öka produktionen av kolesterol i kroppen.

Oxalater

Oxalater är organiska syror är associerad med njursjukdom och är kända för att minska upptaget av mineraler, som kalcium, i kroppen genom bindning med dem minskar deras tillgänglighet. Åttio procent av alla njursten förekommer hos vuxna i USA är stenar kalciumoxalat. Oxalat nivån i ett bananskal är 0,51 mg/g, som är låg och relativt icke-hotande.

Väte cyanider

Anti närande beståndsdelar är den giftigaste vätecyanid. Det finns i skalet på 1,33 mg/g. Kemiskt kan orsaka omedelbar död om man i höga doser och i små doser kan orsaka stelhet i halsen och bröstet, hjärtklappning och svaga muskler. Beloppen i en skal faller in i 0,5 till 3,5 mg/g säker utbud.