mynewspapers.net

Vilka är de fem sinnena för småbarnsfostran?

Vilka är de fem sinnena för småbarnsfostran?


Åren innan dagis är viktigt år för att utveckla kognitiva förmågor hos barn. Fokusera på de fem sinnena i dagliga lärandet är en stor del av Förskoleverksamheten. De fem sinnena inkluderar se, höra, lukta, smaka och röra. Det finns olika sätt att gå om undervisning de fem sinnena, men lärande genom att göra är en av de bästa sätten för barn att lära sig. Du kan inte gå fel med lärande om de fem sinnena med de fem sinnena så.

Ögon och öron

Från och med världen omkring dem och vad de ser och hör är ett bra ställe att börja med förskolan elever i undervisning sensoriska upplevelser. Något så enkelt som att öppna och stänga ögonen rör en medvetenhet om hur viktigt är synen. Som täcker ögonen på en student och leder honom till en annan plats i rummet är ett enkelt spel att spela. Lyssna på sådana ljud som mjuk musik, fåglarna kvittrar eller högljudd trafik inte bara tillåter studenter möjligheter att lyssna till olika ljud men det utvecklar också deras ordförråd som de förklara vad det är de hör. Studenter kommer också mer information om världen omkring dem som de lär sig om sådana ljud som firetrucks, djur, vind, regn, stormar eller musikinstrument.

Händer och fötter

Barn touch objekt, husdjur, natur och upplev med deras känsla för beröring inte bara med sina händer utan även med fötterna. Att utforska texturer i vardagliga omgivning görs enkelt genom att skapa lärtillfällen. Prova en färg projekt med handavtryck och täckningsområden. Barnen kommer att älska känslan av färg på händerna och särskilt deras fötter. Experimentera med sand, grus, rakkräm eller ens Jello.

Gissar att det luktar

Så ofta som vi andas använder vi vårt luktsinne. Barn kan lära sig hur luktsinnet fungerar genom att göra aktiviteter som gissningslek. Med ögonen stängda eller omfattas, tillåta barnen att lukta olika dofter som pizza, blommor, lotion och choklad och har dem gissa dofterna. De kommer att välkomna utmaningen och har en fantastisk tid samtidigt lära och utforska en av deras mest kul sinnen. Om noggrant utvalda har du ett klassrum fullt av skratt om du kastar i en eller två stinkande saker. Bortskämd mjölk eller vitlök Kryddnejlikor fungerar bra.

Att smaka eller inte smaka

Verksamhet koncentrerades smaksinne är rolig och händelserik. Kontrollera alltid med föräldrarna när det gäller allergier innan du gör dessa verksamheter. Gissningslek är mycket roligt och det är svårare om du frågar barnet att nypa näsan eftersom luktsinnet kan ge bort mat eller dricka innan hon kan smaka. Ett enkelt sätt att utöka detta lärande aktiviteter är att gå bortom "vad" och diskutera sådana beskrivande ord som söt, sur eller salt. Matlagning är en aktivitet som engagerar inte bara smaksinne, men alla fem sinnen.