mynewspapers.net

Vilka är de faktorer som påverkar urin ph?

Vilka är de faktorer som påverkar urin ph?


Urinprov pH mäter halten av din urin. En urin-pH som är för hög eller för låg anger en rad sjukdomar, såsom njursten, urinvägsinfektioner, njursvikt eller sepsis, enligt MedlinePlus. Urinen pH-nivåer hjälper också din läkare avgör om du behöver en ny medicinering regim, beroende på om dina resultat är alkaliskt eller surt. Att känna till de faktorer som påverkar denna typ av test är nyckeln till att få korrekta resultat.

Sömn

Testa din pH första sak på morgonen kommer att resultera i surare prov än vid någon annan tidpunkt under dagen. Detta beror på att den process som kallas minskad pulmonell ventilation, anteckningar "lärobok i Therapeutics: läkemedel och sjukdomar." Som pulmonell ventilation saktar under sömnen, blir andning surare, som påverkar första-morgon urin.

Njurar och urinvägar hälsa

Hälsa dina njurar påverkar din urin pH nivå. Urinen pH-nivåer kan variera för friska njurar mellan 4,5 till 8.0, med konsekvent testa spänner utanför dessa normer som visar ett problem. Om utbudet överstiger ofta 7.0, kan du ha en urinvägsinfektion. Var noga med att informera de testa din urin om du känner till en redan existerande tillstånd som drabbar njurarna som kan påverka din pH-test.

Efter måltider

Efter måltider, det är inte ovanligt att urinen att bli mer basisk. Därför, testa din urin vid denna tid kommer att ge en potentiellt felaktiga pH läsning totalt sett. Meddela din laboratorietekniker om du precis har ätit en måltid innan du lämnar en urinprovet.

Testa förseningar

Du har utmärkt njure hälsa, undvika måltider före som tillhandahåller ett urinprov och även ger preparatet under mitten av dagen, men om laboratorietekniker tillåter urinprovet att sitta under en längre tid innan dess pH-värde, detta kan påverka resultatet. Urin-pH som inte testas omedelbart blir alkalisk.

Vissa mediciner

Vissa läkemedel påverkar också din urin-pH. MedlinePlus påstår Kaliumcitrat, natriumbikarbonat och acetazolamide är tre läkemedel kända för att öka en persons urin pH. Innan din urin-pH testade, berätta teknikern om du är på dessa mediciner eller fråga din läkare om det är OK att sluta ta dem före schemalagd provet.

Diet

Äter en balanserad kost i flera dagar före testet. En diet överbelastad med något av dessa livsmedel eller livsmedelsgrupper---citrus, grönsaker, säger mejeriprodukter, kött, grönsaker eller tranbär---kommer att förvränga testresultaten, MedlinePlus.