mynewspapers.net

Vilka är behandlingarna för valp diarré?

Vilka är behandlingarna för valp diarré?


De flesta valpar uppleva anfall av diarré någon gång under sina tidiga år. Akut diarré orsakas av ett antal saker inklusive förändringar i kost, intag av förorenade livsmedel och även stress. Kronisk, långsiktig diarré varar mer än två veckor är större anledning till oro och kan indikera en allvarlig mag problem. Även om diarré i valpar försvinner vanligtvis inom en vecka eller två, finns ett antal behandlingar att lindra tillståndet.

Intetsägande kost

Utfodra din valp en intetsägande diet är en effektiv behandling för akut diarré och hjälper matsmältningssystemet att återvinna. En intetsägande kost består av små portioner av enkla, lätt-till-digest livsmedel som kokt magert kött (kyckling, kokt hamburgare), keso och kokt vitt ris. En tredjedel av kosten bör kött och de andra 2/3 bör vara intetsägande korn. Andra livsmedel du kan lägga till mixen är yoghurt (1-3 msk per måltid) och kokt sötpotatis (2 till 3 msk) Undvik oljor eller tunga fett när utfodringen en intetsägande församlingen. Fortsätt mata en intetsägande kost för ett par dagar eller tills diarrén klarnar upp. Tillfälligt klippa mängden mat du just nu matar din valp i hälften.

Gastriplex

Denna gemensamma veterinärmedicin används för att behandla både akut och kronisk diarré. Gastriplex fungerar genom att läka de inflammerade tarmen skrifter i valpens matsmältningssystemet. Dogaware.com rekommenderar den som en pålitlig tillägg. Gastriplex innehåller många örter och naturliga ingredienser kända för deras lugnande effekt på matsmältningssystemet som HAL elm, glutamin och lakrits. Små hundar (upp till 18,1 kg.) bör få tre dagliga doser medan större hundar (18.1 till 36,3 kg.) bör får fem om dagen.

Veterinärbehandling

Om valpens diarré åtföljs av andra symptom som kräkningar, buksmärtor, letargi, blodig avföring och viktminskning, är en resa till veterinären i ordning. Du bör också besöka veterinären om diarrén varar mer än två veckor, eftersom detta kan vara en indikator på en allvarlig hälsofråga. Veterinären kommer att utföra en rad tester som avföringsprov och blodprover för att fastställa orsaken till diarrén och andra symptom. Behandlingar kan innehålla antibiotika, kosttillskott eller kirurgi, men allt detta beror på den underliggande orsaken till diarrén.