mynewspapers.net

Vilka är behandlingarna för lumbosakrala spondylos?

Vilka är behandlingarna för lumbosakrala spondylos?


Lumbosakrala sponylosis är också känd som spinal artros och är en degenerativ sjukdom. Spondylos är ofta på grund av åldrande och är vanligast i de över 40 år. Lumbosakrala sponlylosis kan orsaka en förlust av funktion i ryggraden och påverkar låg rygg regionen i ryggraden, där den lumbal areal och korsbenet fäster. Detta kan orsaka smärta i ryggen som kan bli kronisk.

Sjukgymnastik

I de tidiga stadierna av lumbosakrala spondylos, kan sjukgymnastik förskrivas för smärtlindring och för att öka din range-of-rörelse. Under sjukgymnastik behandling kan du läras övningar för att stärka din paravertebral (tillbaka) muskler och buken (mage) muskler. Motion hjälper till att bygga styrka, ökar range-of-rörelse och ökar flexibiliteten. Sjukgymnaster också använda formerna som värme, ultraljud och elektrisk stimulering för att minska de smärta och muskelkramper som vanligen förknippas med degenerativa tillstånd såsom spondylos. Din sjukgymnast hjälper dig med livsstilsförändringar som kommer att hålla din tillbaka frisk.

Medicinering och ortoser

Enligt Spineuniverse.com hantera cirka 75 procent av personer med lumbosakrala spondylos deras tillstånd utan kirurgi. I den akuta fasen, kan läkemedel såsom NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) förskrivas muskel relaxers och smärtstillande medel. Detta kan bidra till att minska smärta och inflammation i samband med lumbosakrala spondylos. Ett stag, även känd som en ortos, kan hjälpa minska belastningen på lumbosakrala regionen och bidra till att stabilisera ryggraden.

Kirurgi

Kirurgi inte är vanligt vid behandling av lumbosakrala sponsylosis, säger Spineuniverse.com. De flesta människor svara på icke-kirurgiska behandlingar och livsstilsförändringar. Om du lider av detta villkor och uppleva andra symtom som blåsa eller tarm problem till följd av spondylos, kan du vara en kandidat för operation. En ortopedkirurg kommer att undersöka dig och ta faktorer som din hälsa och svårighetsgraden av din spinal sjukdom innan man avgöra om kirurgi är nödvändigt. Om du lider av lumbosakrala spondylos, är det viktigt att bibehålla en hälsosam vikt, följ det träningsprogram som ordinerats av din läkare eller terapeut och undvika aktiviteter som tunga lyft som kan förvärra ditt tillstånd.