mynewspapers.net

Vilka är behandlingarna för häst mange?

Vilka är behandlingarna för häst mange?


Chorioptic mange i din häst kan vara en mycket besvärlig och fula angrepp. Din häst kan utveckla håravfall och infekterad hud. Att inte nämna den svår klåda är associerad med skabb kvalster. Det finns några bra behandlingar tillgängliga för döda kvalster och behandla huden. Det tar någon där från en vecka till en månad att behandla skabb kvalster beroende på svårighetsgraden av infektionen.

Identifiering

Chorioptic mange är den term som används när små kvalster angripa huden hos däggdjur. Hästar är det de större förslag till raser som är mest påverkade även om det kan angripa någon häst eller ponny. Benen och runt manen är de vanligaste områdena av infektion. Exakt identifiering kan endast göras under ett Mikroskop. Din veterinär kommer att ta en hud skrapning för att testa. Du kan misstänka mange om din häst har fläckar av oförklarliga håravfall.

Symtom

Hästar med mange kommer att sparka stomp och bita på de infektera områdena. I lindriga fall blir det fläckvis håravfall. I svårare fall kommer att håravfall täcka en stor del av kroppen. Huden under blir tjock och fjällande. Irritationen till hästen blir värre på natten. Om vänster obehandlade mange kan leda till nära totalt håravfall och allvarlig blödning i huden.

Betydelse

Skabb kvalster är utformade för att håla i huden. Denna ensam orsakar svåra obehag för din häst. Kvalster lämnar öppna sår där bakterier kan komma in huden vilket leder till sekundärinfektioner. I många fall är de sekundära bakteriella infektionerna mycket sämre än mange själv. mange är mycket smittsam så smittade djur bör isoleras tills mange är helt utrotad.

Aktuella behandlingar

Det finns flera utvärtes behandlingar för att behandla SKABB. Dessa kommer i form av schampo och kroppsskrubb. Den gemensamma ingrediensen i de flesta av dessa behandlingar är jod. Jod inte bara dödar kvalster utan hjälper behandla alla bakteriella infektioner också. Ett hem rättsmedel består av blandning 59,1 ml 7% jod med en flaska med baby schampo. Grundligt skrubba hästen ner med denna lösning och lämna det på huden i 20 minuter innan sköljning. Fortsätt denna behandling dagligen i minst en vecka och högst fyra veckor. Hela kroppen måste behandlas som väl som någon tack används på hästen under infektionen. Fipronil är en annan yttre parasit behandling tillgänglig i en spray som har visat att döda skabb kvalster. Enligt instruktionerna tillverkar för användningsfrekvens.

Inre behandlingar

Det finns några läkemedel på marknaden som dödar skabb kvalster och kan administreras oralt eller injiceras. Ivomectrin och Doramektin är varumärken för en grupp läkemedel som ges oralt eller som injektion. Dessa läkemedel lagras i kroppsfett djur och släpptes över tid. Det finns ett brett utbud av generiska läkemedel i denna grupp. Deras namn kommer att sluta med mectrin. En dos av denna behandling är oftast allt som är nödvändigt men alltid rådfråga din veterinär. De vänder sig både interna och externa parasiter. Om bakteriell infektion är också närvarande är ett antibiotikum nödvändigt också.

Förebyggande/lösning

När du inser att ditt djur har mange måste isoleras från alla andra djur tills behandling om avslutat. För att förhindra förnyade angrepp desinficera ditt stall eller ladugård område med en jodlösning. Undvika kontakt med andra djur som inte lever på din fastighet så mycket som möjligt. Följa en vanlig parasit kontroll regim. Många muntliga mask behandlingar innehåller en form av Ivomectrin och hjälper till att förhindra mange angrepp också.