mynewspapers.net

Vilka är behandlingarna för en blockerade ven orsakar svullnad i fotleden?

Vilka är behandlingarna för en blockerade ven orsakar svullnad i fotleden?


En blockerad ven i benet orsakar intensiv svullnad och smärta i fotled, fot och ben. Lyckligtvis finns det en mängd olika behandlingar för en blockerade ven i benet eller fotled.

Identifiering

En blockerad ven i fotleden orsakas vanligen av djup ventrombos, som är en blodpropp som bildas inuti venen. Djup ventrombos är särskilt vanligt i venerna i underbenet.

Effekter

När bildar en blodpropp i benet, avbryter det blodflödet tillbaka till hjärtat. Eftersom blodet börjar att samla in, orsakar det betydande svullnad i fotled och fot.

Blodförtunnande medel

Den första behandlingen för en blockerade ven innebär användning av ett blodförtunnande läkemedel, såsom heparin. Medicineringen administreras via IV eller injektion och dess mål är att tunna blodet nog att bryta upp blodpropp.

Trombolytika

Om blodpropp har funnits i mindre än 48 timmar, kan läkare använda trombolytisk droger, som arbetar med att lösa upp blodproppar. Emellertid enligt Merck.com är denna behandling inte effektiv på blodproppar efter 48 timmar efter bildandet.

Blodpropp Filter

Om blodpropp inte kan upplösas eller tagits bort, kan läkare kirurgiskt placera ett filter inuti den sämre vena cava, den stora ven mellan benen och hjärtat. Målet med detta filter är att samla alla blodproppar som kan lossna och gå mot hjärtat eller lungorna.