mynewspapers.net

Vilka är begränsningarna i autoklaven?

Vilka är begränsningarna i autoklaven?


En autoklav är en maskin som gäller värme till innehållet i en behållare. Autoklaver finns i biologiska laboratorier eftersom värmen kan förstöra bakterier och virus, och de är också användbara vid tillverkningen eftersom värmen kan hjälpa processen harts, plast och keramik. De viktigaste begränsningarna av autoklaven involvera de resurser som krävs för att driva det och farorna med att driva denna maskin.

Säkerhet

En autoklav fungerar genom att använda mycket het ånga för att behandla materialet inuti autoklaven i mycket högt tryck miljö. Om autoklaven sprickor eller läcker, kan denna ånga skålla operatorn autoklav. Enligt University of Wisconsin, ett laboratorium autoklav kan fungera med hjälp av ånga upphettas till 134 grader Celsius och det kan ha ett tryck på så mycket som 13,6 kg per kvadrattum. En industriell autoklav kan fungera vid en högre temperatur på 760 grader Celsius och ett tryck av 4,54 kg per kvadrattum, enligt den termiska Equipment Corporation.

Miljö

Miljön runt autoklaven måste förberedas noggrant så att autoklaven kan användas säkert. Autoklavens yttre skal värmer också upp när den är i drift, så det måste stå på golv eller counter som tål värmen. Det kondensat som ett laboratorium autoklav frisätter är fortfarande extremt varmt, så det rekommenderas att autoklaven har också tillgång till kallt vatten så kondensat inte smälter i stuprör.

Kostnaden

Bygga en stor autoklav är dyrt, eftersom den behöver isolering, vattenförsörjning och robusta metallkonstruktion. En autoklav kanske inte det bästa verktyget om en industriell process kräver att man värmer stora objekt som inte kan lätt tas isär i mindre delar. Steam autoklaver levererar inte tillräckligt med värme för vissa industriella processer, så en autoklav kanske behöver ett annat bränsle, som gas eller olja.

Utrustning

En autoklav är en pålitlig autoklav, men det är inte svaret för alla sterilisera behov. Ett laboratorium eller sjukhus autoklav kan smälta plast utrustning med sin ånga. Organisationen kan behöva köpa utrustning tillverkad av plast som inte smälter eller deformeras vid temperatur autoklaven använder, om det inte kan använda glas eller stål utrustning. Autoklaven kan inte sterilisera några objekt som tyg och sängkläder utan att förstöra dem.

Livsmedelsförädling

En autoklav producerar ånga som är för varmt för en del sterilisering processer. Enligt Raritan Valley Community College, använder gårdar inte en autoklav för att döda bakterier i mjölk, eftersom värmen ändras smaken av mjölk.