mynewspapers.net

Vilka anpassningar har hägrar att få mat?

Vilka anpassningar har hägrar att få mat?


Häger i Nordamerika gör sina hem i sumpiga våtmarker, myrar, floder och sjöar. De dras till dessa miljöer på grund av sin kost, som består av fisk, vattenlevande insekter, grodor, sköldpaddor och kräftdjur. Fåglar i familjen hägrar är fysiskt anpassade för att vara effektiv jägare. Deras behagfull kroppstyper möjligt för dem att tålmodigt fortsätta och snabbt fånga sina byten.

Typer av nordamerikanska hägrar i familjen Ardeidae

Hägrar benämns också som hägrar och Ibis men de är alla medlemmar i familjen Ardeidae, som innehåller 64 arter över hela världen. Den mest kända av hägrar i Nordamerika är great blue heron. Andra amerikanska arter är snowy egret, Ägretthäger, Trefärgad häger, green heron, svart-krönade night heron, gul-krönade night heron och vit ibis.

Jaktmarker för Heron

Jakt tekniker av heron varierar beroende på dess miljö. Gynnade områden för heron är inlands- och kustvatten våtmarker, subtropiska träsk, floder, sjöar, stadsparker och dammar och kärr. Häger i olika regioner använda mer aktiv jakt strategier än andra men alla utnyttja deras omfattande näbbar och långa ben. Jakt metoder har delats upp i kategorier som stativ eller förfölja matning, störa och jaga utfodring och antenn och djupa vatten utfodring.

Jakt metoder som används av Heron

Vilka anpassningar har hägrar att få mat?


Stativ eller stjälken utfodring metoder inkluderar "stå och vänta" tekniken---stående orörlig tills mat visas, och den "gå långsamt teknik"---en slow motion takt mot mat. Störa och chase innebär en "gå snabbt" teknik---går snabbt att spola ut mat och "hoppande"---hoppa och flyga för att offer. Antenn och djupa vatten utfodring inkluderar "svävar under omrörning"---klappa vattnet medan flygande, och "doppa"---fånga mat under flygning.

Användning av näbben i jakt

Vissa fysiska anpassningar bidra till heron's jakt framgång. Alla hägrar har stora näbbar med vassa spetsar för skottstadiet fisk. Näbbar används också för att rör om vattnet och lockar till sig fisk via en öppning och stängning rörelse. Flygande insekter kan kidnappad från luften med näbben eller användas i prodding skräp. Dykning i vattnet till hugg på mat göras lättare av aerodynamiska formen på näbben.

Användningen av ben och fötter i jakt

Långa ben stöd i våtmark jakt. Benlängd kan heron att huka eller stå upprätt för en effektiv utfodring kroppsställning eller hop mot flyttar mat. Fötter är utnyttjad i vibrerande bevattna ytbehandlar, kratta kull och paddlingen till stör bytesdjur. Heron fötter används också störa vattnet när muspekaren förs över eller i landning på vattnet som gör det möjligt att sticka på maten under med näbben.

Användning av vingarna, ögon och hals i jakt

Häger har stor vinge spänner över, också används i jakt. Snärta vingarna och tillbaka, utvidga och tillbakadragningen, och att höja och sänka vingarna rör byte in i verksamheten. Vingarna är uppenbarligen används i låg flygning plundringståg, fånga insekter och svävar och dykning. Andra anpassningar av heron i jakt är dess stora ögon, som ger det binokulärt seende och dess S-formad hals för ökad slående styrka. Dessa egenskaper har gett heron dess graciösa utseende och funktioner för effektiv jakt.