mynewspapers.net

Vilande Spray för äppelträdÄppelträd, som mest lövträd, kräver årlig vård för att producera kvalitet frukt och att hålla trädet friska från sjukdomar och insekter. Det enklaste och vanligaste sättet att förebygga problem är att tillämpa en vilande olja spray till äppelträd under vintersäsongen. Ett effektivt och naturligt säkert sätt att skydda fruktträd, tillämpningen av spray skall tidsinställda korrekt och tillämpas korrekt.

Beskrivning

Vilande sprutning förhindrar uppkomsten av insekter (såsom bladlöss, skala och spinn) och sjukdomar som kan skada sin skörd av äpplen och potentiellt förstöra trädet. Sprayen är i huvudsak en olja som kväver vuxna insekter, deras ägg och yngel, så småningom döda dem.

Miljövänliga

Naturliga vilande sprayer som är säkra för miljön kan vara köpta eller hemgjorda. Några av de mest populära sprayer på marknaden består av en trädgårdsodling olja och kalk svavel mix. Oljan är utformad speciellt för bekämpning av skadedjur och kalk svavel vid sjukdomsbekämpning. En klar att använda blandning kan köpas på lokala trädgårdsskötsel butiker.

Timing

För att vara effektiv, måste sprutning äppelträd vara tidsmässigt korrekt. Helst bör att spruta ske strax innan våren börjar (vanligtvis mellan januari och mars) och blommar visas. Temperaturen bör vara över frysning och har minst åtta timmars torktid (utan regn). Dessutom kommer att att spruta vara mest fördelaktig om det finns någon tung vind närvarande.

Ansökan

För att uppnå maximal effekt, är det bäst att använda en tryck spruta så att alla små skrymslen och vrår av trädet omfattas. Sprutning med en fin dimma tills fukten droppar från trädet lemmar att producera "spray att köra av" är den mest effektiva metoden för ansökan. Börja uppifrån och arbeta ner till basen. Tre program av spray kommer slutföra uppgiften och ge det bästa skyddet för din äppelträd.

Hemgjord Spray

De som hellre vill skapa sina egna vilande spray kan kombinera fem matskedar väteperoxid med två matskedar bakpulver och två msk av Kastilien tvål. Efter kraftig omskakning, lösningen kommer att blanda och kan tillämpas på äppelträdet.