mynewspapers.net

Viktorianska perioden frisyrer

Viktorianska perioden frisyrer


Under den viktorianska eran, blev de stora, utsmyckade stilarna av 1700-talet mindre fashionabla under denna tid och både kvinnor och män visade mer nykter, smarta och praktiska stilar. Frisyrer var utformade för att passa in i det konservativa modet av tiden, med viktorianska damer på frisyrer med naturlig makeup och konservativa kläder.

Naturliga och dämpad

Kvinnorna i den viktorianska eran försökte flytta bort från de utsmyckade stilarna av tidigare generationer. Stora peruker ersattes av naturliga hår som kvinnor velat titta så glansigt, mjukt och smidigt som möjligt. Stilarna var tänkt att spegla elegans och värdighet och hölls ganska enkla i sin design.

Womens stilar

Franska frisyrer, som var mittbena, blev på modet vid denna ti mig. Långa, lösa lockar och spolar blev normen. Vissa kvinnor underhålls också en enkel Frans. Mot det sista kvartalet av 1800-talet bar många kvinnor sitt hår lös med falsning på baksidan, som skapandet av vågor med hjälp av ett varmt strykjärn blev populära. Kvinnor som söker en praktisk stil ofta bar en bulle, Knut eller vrida mot toppen av huvudet. Oljor har använts för att ge håret en blank glans.

Tillbehör

Kvinnor i tiden bar en mängd tillbehör som förgyller deras frisyrer. Hattar och motorhuvar var populära under hela perioden, med hår som ofta höll inuti huvudbonader och lockar eller ringlets sjunker ner. Många unga damer följde den österrikiska kejsarinnan Elizabeth och bar blommor i håret. Vissa kvinnor bar också band och plymer.

Mäns hår

Viktorianska män hålls oftast sitt hår kort och snyggt. De bar ofta håret platta med en avskeds, att hålla det nere med Makasar olja. De flesta män också bar en mustasch och höll långa polisonger, ofta utformade som fårkött käft. Mustascher kan vara lång och tvinnade på plats på sidorna. Vissa män höll också skägg.