mynewspapers.net

Viktorianska mäns frisyrer

Viktorianska mäns frisyrer


Vardagliga viktorianska mode var mycket formell och män varje rang och klassen förväntades klä och groom sig som gentlemän. Stilar för hår ovanpå en gentleman's huvud var liknande, konservativa och ofta dolda under en hatt, fick viktorianska män kreativ av styling sina polisonger, mustascher och skägg.

Hår

Mäns frisyrer var konservativ. Hår hölls kort och stylade med vax eller olja och skildes antingen på sidan, lite utanför centrum, eller borstad rak rygg. Längre, ovårdade frisyrer var allmänt såg ned på.

Polisonger

Polisonger tilläts växa lång och längre ner i ansiktet. Yvig "fårkött-kotletter" var en populär stil. En annan var "Piccadilly weepers" (även känd som Dundrearys), som var side-whiskers vuxit länge och kammade utåt. Polisonger kan bäras med eller utan en mustasch.

Mustascher

Mustasch stilar varierade kraftigt. "Walrus" mustaschen odlades lång och yvig, som täcker större delen av nedre delen av mannens ansikte. En "Kaiser," uppkallad efter Kaiser Wilhelm II av Tyskland, var vaxade och stil för att vända upp i ändarna. De flesta mustascher var stil för att komplimentera gentleman's skägg och polisonger.

Skägg

Som mustasch, skägg varierade kraftigt i stil. "Bockskägg," tunna och spetsiga skägg sträcker sig ner från en mustasch och bara täcker hakan, var populär. "Fringe skägg," en annan populär stil i 1850- och 1860-talet sträckte sig ner från hårfästet och under hakan, och ofta var slitna utan en mustasch. Vissa män växte längre, fylligare skägg som kunde vara utformade med vax. Andra putsade dem kort.