mynewspapers.net

Viktoriansk stil Herrarnas klädsel

Viktoriansk stil Herrarnas klädsel


Herrarnas klädsel gick igenom många förändringar under den viktorianska eran som sträckte sig från 1837 till 1901. När bar ut i offentliga de flesta män västar, rockar och hattar. Sociala och moraliska koder var strikt under drottning Victorias regeringstid... Även mäns stilar var ganska grundläggande och enkla, njöt de av accessorising med smycken, slipsar, halsdukar och putsning på sina byxor och jackor.

Jackor och skjortor

De flesta herrar bar vita skjortor med stärkta stand-up krage; men ljusa färger och ränder funnit sin väg in i deras garderober. Populära jackor för dagen var "säck jackor," ofta enda breasted, gjorda av ull eller bomull bara nå höftbenet. Västen var en annan ofta slitna jacka som fastsatt på midjan, lister ut till midcalf längd. För formella slitage män bar mörka färgade jackor monterade i midjan, antingen dubbel- eller enkelrum breasted med svansar i ryggen. Halsband var ofta fodrad i satin eller sammet. At-Home klädsel bestod av rökning jackor i sammet eller siden toppad med en liten matchande mössa. Yttre skikt var gjorda av tunga ull och lekte kragar i päls och sammet med tunga brocade avslutningar.

Byxor och västar

Herrar bar löst monterat byxor med kniv veck gjorda av ull eller bomull i mörka färger och subtila ränder i början av den viktorianska eran. Mot slutet av 1800-talet var mäns byxor mer utrustade och avsmalnande till ankeln, med knapp-up front nedläggningar. Västar lagt mångsidighet till ganska mörk och dyster herrkostymer. Genom att ändra västar ofta skapades fler outfits. Västar för dagtid slitage var gjorda av bomull och ull som erbjuds i många färger och mönster. För kvällen klädsel västar tillverkade av siden och sammet skapade en outfit värdig någon social händelse.

Tillbehör

Tillbehör består en stor del av mäns garderob under den viktorianska åldern. Guld-hanteras promenadkäppar lägga stil till den viktorianska mannens garderob. Banden var avgudad med fancy pinne stift och män visade upp stora guldringar på varje hand. Många män bar stora guld klockor med kedjor kommer från väst fickor som monacle glasögon bifogas strängar att följa deras outfits. Handskar ingick ofta i en outfit för extra stil samt värme. I flera år under de mellersta viktorianska år bar män sjalar när bege sig utanför.

Hattar och skor

Männen bar snöra upp skorna under den första delen av den viktorianska eran och flyttade in i svart lack, att göra ett sätt uttalande, under återstoden av 1800-talet. Männen bar hattar när bege sig utomhus för arbete eller sociala tillställningar. Hattarna var gjorda av ull och halm, med plommonstop och derby stilar de mest populära för arbete och dagtid händelser... För utekvällar män bar high-höga hattar. att komplettera deras eleganta kostymer och tillbehör. Välklädda herrar bar mössor för sociala och casual tillfällen.

Hår

Under början av den viktorianska eran bar män ganska långt lockigt hår når deras krage. Mot senare delen av århundradet, kortare hår bli en mer populär stil för män. Håret var hålls stadigt på plats med tunga oljor. Männen skildes deras hår i centrum eller av något. Stilar av skägg gick igenom olika faser under 1800-talet att helt renrakat i slutet på epok. Männen bar ofta mustascher under den viktorianska eran--från mycket yvig till styret stil.