mynewspapers.net

Viktoriansk stil badrum

Viktoriansk stil badrum


Viktoriansk stil badrum var sitt ursprung under den viktorianska eran, från 1837 till 1901. Sedan dess har har många designers skapat badrummen baserat på viktorianska design och stil. Genom att genomföra det ursprungliga viktorianskt design med moderna bekvämligheter, en kan återskapa en viktorianska badrum som uppfyller behoven hos dagens husägare.

Funktion

Viktoriansk stil badrum har skapats igen eller ombyggt för att förkroppsliga ett utseende som påminner om den tid som välbärgade villaägare utformade rummet runt en känsla av klass med rika skogar och gjutjärn accenter. Tvätta i viktoriansk stil badrum, du kan, bada och på toaletten i en miljö mycket likt det sena 1800-talet. För dem som bor i ett viktorianskt hem, kan ombyggnationer på toaletten för att exakt design ta månader för renovering av fordonsreparationslackering befintliga träkonstruktioner och lokalisering av badkar, handfat, hårdvara, golv och speglar som påminner om tid.

Funktioner

Mest viktoriansk stil badrummen har viktorianskt inspirerade färger på väggarna, till exempel Bourgogne, djup purpur och blues, medan några kan välja replikeras tapet från eran, som stora blommiga utskrifter markeras med guld eller silver tonen ränder. Tenn tak, vilket var också populära under tiden, kan användas i ett badrum på de flesta färger i inredningen. Klo fot badkar var viktigt att Viktorianerna, och dessa baljor kan renoveras eller köpte med moderna bekvämligheter, inklusive en löstagbar, handhållna showerhead. Sänkor var klädda i mahogny skåp om fastställande av den rika stilen. Golven var antingen slutade i lövträ eller skisserat importeras marmorgolv.

Identifiering

Identifiera ett badrum i viktoriansk stil innebär söker efter funktioner i badrum och inredning som var också viktigt i eran, såsom vaser fyllda med engelska rosor, romantik böcker och lampetter med tände ljus på väggarna. Viktorianerna samlas ofta utskrifter av djur av eran, som hästar och hundar. Fotografier av viktiga viktorianska kvinnor inklusive drottning Victoria eller kvinnan i hushållet ofta prydd badrum och lagt till en touch av kvinnlighet. Parfymflaskor, kroppen dammvippor och hårborstar med silver handtag kan accent en fåfänga.

Storlek

Viktorianska hem utformades med högt i tak ofta upp till 14 fot lång; Detta möjliggjorde höga fönster och möjlighet att dekorera med tung sammet och siden gardiner. Badrum som behövs för att vara stor nog att passa en stor klo-fots tub eller inbyggda marmorbadkar. En liten fåfänga och dressing området var också undanstoppad i hörnen av mest viktorianska badrum. Sänkor förblev litet i eran som mest viktorianska kvinnor utnyttjas fåfänga och dess spegel som ett sätt att få redo efter att ha tagit ett bad.

Överväganden

Överväga kostnaden inblandade i renovera en viktorianska badrum. Denna typ av badrum kan kosta betydligt mer än en traditionell stil badrum på grund av det faktum att badkar, golv, fåfänga och VVS är renoverade att fungera med modern teknik. Söka efter poster funktionella viktorianska badrum kan vara tidskrävande som många är tillgänglig via beställning bara. Rejuvenation.com erbjuder ett stort urval av replikerade objekt som skulle passa väl in i ett badrum i viktoriansk stil.