mynewspapers.net

Vikten av hålfotsinlägg för billiga skor

Vikten av hålfotsinlägg för billiga skor


Du har hittat dem: den perfekta svarta balett lägenheter. De är bara rätt form och storlek, och de har rätt mängd sheen med inslag av tå klyvning när du glida dem på. Och den bästa delen---de är endast £6.40. Kan det vara för bra för att vara sant?

Den smärtsamma sanningen

Genast du svepa ditt kort och bära dem ut ur butiken, bara att inse att de skadar fötterna--- och nu sulorna är smutsigt och det är för sent för tillbaka dem. Välkommen till hålfotsinlägg 101. "[Skor] som inte uppfyller behoven hos din fot typ och [gå] stil kan leda till Achilles Tendinit, plantar fasciit (hälen smärta), knäsmärta och benskydd spjälor," säger Stephen M. Pribut, D.P.M., klinisk assistent professor i kirurgi vid George Washington University Medical Center.

Att känna din fot typ

Män och kvinnors fötter kan generellt delas in i tre kategorier: låga valv eller platta fötter, normala valv och höga valv. För den första typen, fötterna tenderar att rulla inåt, så om du gillar sporter som löpning eller terränglöpning, behöver du en stabilitet sko som kommer att hålla fötterna ordentligt stöd och arrangera i rak linje. På baksidan, högre valv tenderar att supinate, eller rulla utåt när man går. För att undvika smärta, måste denna foten typ extra dämpning hjälpa diffusa chock på underbenen och uppmuntra ett mer neutralt anpassning. Om dina fötter faller mellan dessa två kategorier, är chanserna har du troligen inga problem som bär en mängd skor. Om du träna eller gå utomhus mycket, dock välja en walking sko som ger fortfarande någon form av dämpning och stöd.

Arch lösning

Vikten av hålfotsinlägg för billiga skor


Tack och lov, många produkter finns i de flesta apotek som ta itu med de ovannämnda fot typerna. Om du behöver extra stöd, sko skär som Dr Scholl massage Gel Arch stöder är en enkel investering att hålla värk borta bär flats eller skor som har minimal eller ingen support. För mer allvarliga smärtlindring, kan Dr Scholl justerbar Arch smärta lättnad ortoser hjälpa. Övergripande, när shopping för bra skor, låt inte låga prislappar lura dig till att köpa skor---oavsett hur fashionabla---som lämnar du värkande i timmar. Mul smärta är alltför högt pris att betala för några dollar sparas.