mynewspapers.net

Video Game Copyright lagar

Video Game Copyright lagar


Som spel-tekniken har utvecklats, har branschen dånade. Det finns många plattformar och programvaruföretag som investerar miljoner dollar per år i utveckling och publicering av spel. Som alla andra kreativa arbete omfattas dessa spel och sin formgivning upphovsrättslagar. Medan de lagar om TV-spel har sina egna egenskaper för, liknar de upphovsrättslagar för andra medier.

Skydda spelet koden

Tänk på ett spel som en bok av kod, med koden som programinstruktioner som gör upp spelet i sig och instruktioner om hur man ska agera. Texas advokat och copyright specialist Mark Methenitis har förklarat i flera artiklar att upphovsrätten skyddar mycket tydligt spelet koden och tar även en del av spelet koden och använder det i några andra sammanhang är ett upphovsrättsbrott om det inte är ditt material. Det är dock mer koden som helhet som skyddas och inte bara de enskilda delarna. Om en rad kod är identiskt i två separata spel, är det osannolikt att vara ett brott. Om hela bitar är densamma i hela, kan det finnas en eventuell rättegång.

Copyright gör skydda inte

Methenitis har också skrivit att upphovsrätten inte kommer att skydda spelmekanik. Den kan endast omfatta den faktiska programmering som producerar de mekanikerna. Till exempel, finns det många flight simulator spel på marknaden. Om du designar din egen flygsimulering, du inte bryter mot någon upphovsrätt. Dock om du drog några av koden använder du för att göra ditt spel från en av Comanche datorspel, som skulle vara ett brott, enligt Methenitis. Likaså de spelet tecken som en helhet och grundläggande historia kan skyddas under copyright, men visst tecken namnen och singular berättelse punkter inte skulle skyddas. Det finns bara så många berättelse arketyper ute, så upphovsrätt inte gäller konstruktioner. Du kan inte copyright den grundläggande historien om prins rädda prinsessan från drakens. Du kan dock upphovsrätt en specifik historia som det berättas i spelet med dina specifika karaktärer.

Derivat är skyddade

Enligt Russell regnar, direktör för MBA Program i Digital Media Management på St Edward's College i Austin, Texas, när ett spel är upphovsrättsskyddade, upphovsrätten sträcker sig till alla andra grenar av media också. Till exempel när Nintendo köpt den ursprungliga Super Mario Bros., konkurrent Sega inte skulle kunna licensiera en Super Mario Bros. film. Nintendo äger upphovsrätten till dessa tecken för alla företag, oavsett om det handlar om TV-spel eller inte. Även om Nintendo hade ingen avsikt att göra en film med dessa tecken, kan ingen annan göra det utan deras tillstånd, eftersom de äger upphovsrätten. Likaså skulle några "fair use" verksamhet skyddas mot upphovsrättslagar, men all verksamhet som resulterar i en ekonomisk vinst med hjälp av ett spel eller någon av dess likheter vara ett upphovsrättsbrott utan skriftligt tillstånd från upphovsrättsinnehavaren.