mynewspapers.net

Vetenskap-projektet på allvar & rörelse för tredje väghyvlar

Vetenskap-projektet på allvar & rörelse för tredje väghyvlar


En vetenskap projekt på allvar och motion för tredje väghyvlar introducerar studenterna till Newtons tre lagar av rörelse. Den vetenskapliga processen lär tredje väghyvlar både vetenskapliga principer, och observation och data insamling färdigheter.

Ordförråd

Georgia Louviere av Rice University förklarar helt enkelt att massan är lika vikt, acceleration är lika med hastigheten och insatsstyrkan är den styrka som ett objekt skjuter tillbaka när den kolliderar med ett annat objekt. Janice VanCleave definierar gravitationen som "en kraft som drar saker ner mot jordens yta."

Första lag: tröghet

Den första lagen av tröghet påstår att ett föremål i vila tenderar att stanna i vila om agerat på av en yttre kraft. För att Visa tröghet, kan en student prova Rice University "Egg Drop." Ett ägg vilar på ett rör som placeras på kartong över en skål med vatten bör släppa i skålen när papp är snabbt bort.

Andra lag: F = MxA

Andra lag definierar att det tar mer kraft att flytta ett tyngre objekt än ett ljusare objekt på samma avstånd. Hem utbildningsverktyg föreslår illustrerar acceleration krafter av "släppa en rock eller marmor och en wadded upp papper på samma gång" från samma höjd i ett fat med sand eller mjöl. Kratrarna storlekar visar styrkan av miljöpåverkan. Jämföra kratrarna att ta reda på vilka objekt har större kraft och varför.

Tredje lag: Insatsstyrka för

Den tredje lag säger att för varje åtgärd finns en lika och motsatt reaktion. Tredje väghyvlar kan upptäcka insatsstyrkan genom att undersöka varför en vatten kopp snurrar medsols i motsatt riktning av vatten kraft frigörs från strån i dess "sida med Janice Van Cleave"Hjältens motor."

Gravitation

Exploratorium förklarar att ett objekts tyngdpunkt är den plats där det kommer att balansera på en enda punkt. Finns resurser att hitta tyngdpunkten på en lång, tunn objekt.