mynewspapers.net

Vetenskap projekt på naglar som rostarFrämjar eller rost spikmattan är ett intressant ämne för en vetenskap projekt. Det finns många olika vetenskapliga experiment som kan göras för att ytterligare undersöka orsakerna till rost och hur den kan förebyggas. Lära sig lite grundläggande information om några olika science projekt som innefattar naglar att rost är ett bra sätt att besluta vilken riktning vill du ta med din vetenskap projekt.

Grundläggande rost

Detta projektet med rost och naglar är mycket grundläggande, men är lätt att replikera och visar orsakerna till rost. Projektet kräver två järn naglar, två behållare, en liten bit av olja och vissa vanligt kranvatten. En spiken placeras i den första behållaren, tillsammans med tillräckligt med vatten för att helt täcka spiken. Den andra spiken placeras i den andra behållaren täckt med vatten som kokas och kyls ner. Lägga till lite vegetabilisk olja i den andra behållaren så det bildar ett lager över vattnet. Burkarna är sedan vänster för ett par dagar, varefter spiken i den första behållaren har rostiga, men spiken i andra har inte. Vatten och luft är nödvändiga komponenter för rost att äga rum. Den första behållaren har luft i vattnet, men den andra en har haft luftmolekylerna kokas ur vattnet och oljan hindrar ny luft från att komma.

Salt och rost

Detta experiment innebär att blanda ihop en stor kanna salt vatten, och sedan lägga till det i varierande grad fyra olika muggar. Det finns en järn spik i varje koppar, och efter det salta vattnet har lagts, kopparna är alla fyllda med vanligt vatten. Första koppen bör innehåller inget salt vatten, andra ska fyllas en fjärdedel av vägen med salt vatten, tredje koppen fylls halva vägen och fjärde bör vara helt salt vatten. Koppar ska märkas därmed. Efter kopparna har varit toppat med vatten, är de kvar på en säker plats. Saltet i vattnet orsakar elektronerna att överföra snabbare och därför påskyndar processen att rostande.

Fukt och rost

Detta experiment kräver användning av exsickator, som är behållare med två lager åtskilda av tråd gasväv. Syftet med denna behållare är att föreningar att interagera utan blandas fysiskt. Några torra, järn naglar placeras i den övre halvan av torkapparaten och vissa kalciumklorid kristaller är placerade i botten. Kalciumklorid kristaller absorbera all fukt i luften runt dem. Blöt några naglar och hänga dem torka utanför exsickatorn som "kontroll" grupp. Spiken i exsickatorn kommer inte rost eftersom de inte utsätts för fukt.

Ekologisk bakterier och rost

Detta experiment undersöker huruvida organiska bakterier har någon effekt på rostande processen. Tre (eller fler) burkar används, var och en innehåller kokt vatten. En burk används som en kontroll, så spiken placeras enkelt i kokt vatten. Den andra burken har lite jäst lagt till, och tredje har lite naturell yoghurt lagt till (lika mycket). Om du använder fler burkar, kan du också testa andra material såsom jord och damm vatten. Alla burkar har en järn spik placeras inuti. Efter en vecka mäts nivåerna av rost. Burkar som innehåller jäst och yoghurt bör inte rost, eftersom både jäst och yoghurt jäsa och producera koldioxid i stället för syre, vilket krävs för rost.