mynewspapers.net

Vetenskap projekt: Hur vädret påverkar mänskliga känslor

Vetenskap projekt: Hur vädret påverkar mänskliga känslor


Väder, inklusive temperatur, molntäcket, vind och regn eller snö kan kraftigt påverka en persons känslor, hälsa och även livskvalitet. Våra känslor är mer än bara hur vi mår på insidan. Våra känslor påverkar också vår beslutsförmåga och hur vi tänker. Många människor är bekanta med "vintern blues", men hälsa-påverkar vädret går utöver de kalla månaderna. alla reagerar olika på olika typer av väder.

Temperaturen

Både temperatur och luftfuktighet spelar en stor roll i att påverka en persons humör. Ofta, människor känner sig mindre orolig med högre temperaturer. Dock kan en stor andel av luftfuktighet göra en person trött, hindra koncentration och minska hur tillgiven de agerar med en älskad.

Sunshine

D-vitamin är en viktig del av en hälsosam kost och livsstil, och vi kan få D-Vitamin från regelbunden solexponering. Alltid bära solskydd och spendera bara en begränsad tid i solen varje dag. för mycket solexponering kan leda till hälsa och hud problem. Personer som får otillräcklig exponering för solsken kan uppleva depression, särskilt om de är också i mycket fuktiga förhållanden som kan åtfölja nederbörd. Dem som får den rekommenderade mängden solexponering kan känna sig gladare än människor som inte tillbringar tillräckligt med tid i solen. Mörkare dagar är kända för att göra folk känna sig sömnig och trög.

Melatonin och Serotonin

I mörkret, är melatonin släppt i hjärnan i tallkottkörteln. Melatonin börjar sömncykel och gör en person sömnig och redo för sängen. I ljus stannar Melatoninen produceras. I stället produceras serotonin, lyfta människors humör och att hjälpa dem att vakna upp och starta dagen.

Business

Flera företag drabbas av på grund av vädret. Från sin produktion till sin försäljning och inkomster tar företag ofta en hit om det är dåligt väder. Om vädret är extrem, tenderar antingen mycket kallt eller mycket varmt, konsumenter att stanna inomhus; företag har svårt att uppfylla sina budgetar.

Temperament

Medan många människor känner något påverkad av vädret, ändras inte våra förordnanden i sig av en "dåligt" väder dag. En negativ stämning är inte från regn, vind eller snö, det är våra temperament och hur vi väljer att uppleva väderförhållanden.