mynewspapers.net

Vertikala trädgården behållare idéer

Vertikala trädgården behållare idéer


Komplettera brist på marken utrymme med en vertikal trädgård som ger en vägg färg utomhus och förbättrar integritet. Vertikala trädgårdar bildas genom utbildning vinstockar av lövverk eller blommande växter på stolpar, insatser eller spaljéer. Den nedre ändar eller "ben" av dessa strukturer kräver fast placering, som du når genom att placera dem i stora behållare fylld med jord. Använd fantasin när du väljer behållare som är funktionella ännu dekorativa och öka intresse och överklagande.

Konkreta Planter Box

En konkret planter är robust nog att stödja en spaljé med tunga, klättring vinrankor. Sådan planters är lätt tillgängliga i trädgårdsarbete eller hem varuhus eller göras hemma genom att hälla betong mellan två plywood former. Dessa odlare kommer i en mängd olika former och storlekar. Välj rektangulärt som minst 2 fot brett och 2 till 3 inches tjock. Fyll den konkreta planter med jord innan plantering önskad majoritetsinnehav växt plantor och spaljé i den. Planter klär en viss plats och är tung nog att motstå välter på grund av starka vindar medan tillmötesgående vinstockar med tunga grönsaker eller frukt.

Krukor

Stora krukor på minst 18 till 20 inches bred ge tillräckligt stöd till mindre majoritetsinnehav växter. Göra en bambu tipin spaljé genom att arrangera toppar i tre eller fyra lika långa stolpar ihop och säkra dem med trädgård tråd. Sätt in benen på bambu pole spaljé i behållaren och plantera grönsaker plantor runt den. Använda större krukor om utrymmet tillåter det, öka mätningar av spaljé att passa in det på lämpligt sätt. En stor spaljé i en liten kruka stjälper enkelt med vikt på växande grönsaker eller frukt.

Blomlåda

En blomlåda är en funktionell behållare för lätta vinodling precis utanför ditt sovrum eller vardagsrum. Infoga krokar i den inneslutna jorden, precis bakom varje planta och utvidga koppartråd från varje för att nå önskad plats på väggen, ovanför fönsterlisten. Säkra varje växande vinrankan till en koppartråd med mjuk sladd så att det bildar en vertikal vägg eller naturliga gardin.

Halva fat

Whisky halv fat är stora nog att stödja ett stativ eller traditionella bean pole spaljé. Placera behållaren strategiskt nära din huvudentrén eller på en veranda steg att lägga till rustik charm i det omgivande området. Halv storlek fat finns tillgängliga i stor trädgårdsarbete butiker och göra bra behållare för plantering grönsaker som potatis också. Sätt in fyra jämnt fördelade stolpar runt kanten av fat, var vinklad något inåt så toppar träffa. Använda det extra utrymmet i centrum växa skugga-älskande växter såsom sallat.