mynewspapers.net

Vertikal Labret Information

Vertikal Labret Information


Om det är din första piercing eller en av flera du redan har, måste du se till att du förstår hur man bäst tar hand om din nya piercing och hur man undviker infektioner. Vertikal labret är en oral piercing, löper du större risk att utveckla orala infektioner. Men med rätt kunskap och rätt skötsel, kan du se till att det fortfarande är en positiv upplevelse.

Identifiering

Som en vanlig labret piercing, sitter den nedersta pärlan under läppen i ihåliga ovanför hakan. Till skillnad från en vanlig labret piercing som passerar genom läppen på insidan av munnen, dirigeras den översta pärlan i en uppåtgående vinkel. Den översta pärlan placeras på underläppen. Både övre och nedre pärla förblir synlig i denna piercing.

Rengöring

Ren området dagligen med en antimikrobiell tvätta, t ex Provon eller Satin. Före rengöring, kontrollera att du har rena händer. Löddra det drabbade området med varmt vatten och en sandskädda av tvål. Båda produkterna innehåller "klorhexidin glukonat (CHG), ett brett spektrum antimikrobiell agent som dödar patogena grampositiva och Gramnegativa bakterier." De annonserar också att de ger ihållande Antimikrobiell aktivitet upp till sex timmar efter skrubbning. Satin är bättre alternativ om du har känslig hud.

Eftervård

Varje butik har sin standard eftervård förfaranden. Följa dem noga. Somliga föreslår att för att hålla din piercing frisk du undvika att röka, äta och dricka inom de första tre timmarna för att få piercing. Också undvika att dricka alkohol eftersom det kan förvärra din piercing. Tvätta händerna ofta när du hanterar din piercing och undvika oralsex tills din piercing är läkt. Det kan ta ca 6 till 10 veckor för din vertikal labret piercing för att läka helt.

Risker

Eftersom vertikal labret piercing är på läppen och bredvid din tuggummi, finns det vissa risker som kan uppstå. Innan du hämtar denna piercing, är det bäst att din informera dig av relaterade biverkningar. Inbäddade labret, tandköttet recession, käken ben erosion och tand nötning är några av de mer vanliga biverkningarna. Om du känner något obehag efter din piercing eller märker några plötsliga ändringar, bör du kontakta butiken där du fick din piercing.

Förslag

Kall mat objekt som Popsicles kan hjälpa minska svullnad och lindra healing. Överväga att inte ändra din läpp smycken till 3 veckor efter piercing. Dina läppar bör inte längre vara svullen och det drabbade området längre vara inte så känsligt. Ta dina vitaminer. Vitamin B och zink kan hjälpa ditt immunförsvar anpassa sig till förändringen och att hålla dig stark. Du bör undvika pooler eftersom klorerat vatten kan irritera din piercing.