mynewspapers.net

Vertigo och migrän

Vertigo och migrän


Migrän och yrsel förbinds inte alltid, men det finns tillfällen när de kan vara. Om en migrän åtföljs av relaterade symtom till jämvikt (som svindel, yrsel eller motion känslighet), den beskrivs som en vestibulär migrän. Ibland huvudvärk och yrsel symtom förekommer inte samtidigt, så en patient och läkare måste arbeta tillsammans för att utesluta andra hygienkrav när vertigo är närvarande.

Vertigo symtom

Vertigo är en form av yrsel som gör en person känner för spinning eller rörelse som händer, när det faktiskt inte. Ibland är känslorna av svindel så svår att en person kan uppleva illamående eller kräkningar. Vertigo kan orsaka känslor av hörselnedsättning, "dovt" höra eller ringningar i öronen.

Migränsymtomen

Migrän är en vanlig huvudvärk sjukdom där symtomen kan omfatta smärta huvudet, illamående och kräkningar och en känslighet för ljus och ljud. Vertigo symtomen ibland relaterade till migrän kan pågå från några minuter till några dagar.

Orsakar

Migrän kan orsakas av faktorer som stress, sömnbrist eller förändrad sömnmönster, vissa livsmedel eller hormonförändringar knutna till menstruationscykeln. Läkarna förstår inte helt hur migrän och yrsel är anslutna; Det kan vara att blodflödet till innerörat tillfälligt minskar.

Behandlingar

Vestibulär migrän behandlas i många av de samma sätt att andra typer av migrän behandlas. Drabbade kan försöka lindra symtomen vid huvudvärk och yrsel genom att minska migrän-utlösande faktorer. Läkare kan också ordinera läkemedel för att förebygga migrän, att lindra huvudvärk smärta när migrän inträffar och att lindra symptomen av vertigo.

Statistik

Migrän är en utbredd hälsa sjukdom. Enligt webbplatsen Loyola University Health System lider över 20 miljoner människor i USA av migrän. Migrän drabbar kvinnor mer än män. Omkring 25 procent av människor som har migrän har också yrsel under migrän attack.