mynewspapers.net

Verser på den första årsdagen av döden av en mor

Verser på den första årsdagen av döden av en mor


Den första årsdagen av din mors död är en tid att fira sitt liv och reflektera över den smärta du har långsamt gått förbi under det senaste året. Bibeln säger att Herren är nära till de som är förkrossade. I århundraden har har människor tittat till Bibeln för komfort, lugn, glädje och uppmuntran. Verserna finns i skriften löfte om hopp och ett hem i himlen för de som litar på Gud.

Heaven

Bibeln lovar ett hem i himlen för dem som känner Gud. Fokusera på verser som nämner att din mamma är i himlen och att du kommer att se henne igen. Detta kommer att hjälpa smärtan verkar tillfälligt. Vers 2 Kor 5:1 säger, "för vi vet att när detta jordiska tält som vi lever i tas ner (det vill säga när vi dö och lämna detta jordiska kropp), vi har ett hus i himlen, en Evighetskroppen gjort för oss av Gud själv och inte av mänskliga händer." Uppenbarelseboken är också fylld med verser om troende i himlen som tjänar Herren och återkommer en dag med honom.

Joy

Fokusera på glädje mitt i din sorg. Bibeln talar av glädje som överträffar dina känslor av sorg över din mammas död. Psalm 30:11 säger, "du blev min klagan till dans; du tog bort min säckväv och klädd mig med glädje." Psalm 126:5 säger, "Den som sår i tårar kommer att skörda med låtar av glädje." Tårar är en naturlig del av sorg, men Herren lovar att ge glädje tårar och sorg. Fokusera mer på livet än hennes död.

Fred

Fokus på goda minnen, flytta förbi din mors död och på saker hon lärt dig och kvar. Detta kommer att hjälpa dig att ersätta oro och sorg med fred. Filipperbrevet 4:6-7 säger, "oroa dig inte om någonting; i stället be om allt. Berätta för Gud vad du behöver, och tacka honom för allt han har gjort. Sedan kommer du att uppleva Guds frid, som överskrider något vi kan förstå. Hans fred kommer att skydda din hjärtan och sinnen som du bor i Kristus Jesus." Bibeln lär att bön ersätter oro och sorg med fred.

Komfort

Psaltaren är en källa till uppmuntran och tröst i tider av förlust och problem. Psalm 30:5b säger, "Weeping kan pågå hela natten, men glädjen kommer med på morgonen." Det senaste året, har du förmodligen grät, bedrövad, värkte och längtade efter att bli med din mamma. Gud lovar att medan dessa känslor är en del av förlust, de inte varar för evigt. Psalm 34:18 säger, "Herren är nära den förkrossade; Han räddar dem vars andar krossas." På denna dag, som du både minnas och gå vidare, hitta tröst att Herren är nära dig som du sörja.