mynewspapers.net

Verktyg som används för att skära Clickboard laminat golvplankorna

Verktyg som används för att skära Clickboard laminat golvplankorna


Clickboard laminatgolv styrelser installera snabbare och enklare än lim eller skruv trägolv--det bara svåra skär. Klippa är kritisk till att göra ett trägolv passar en invändig utrymme och smidig nedskärningar är nödvändiga för att förhindra laminerade skivor från nötning eller splittra längs kanterna. Det finns tre grundläggande verktyg används för att skära clickboard laminatgolv: en sabel såg (även kallad en "jig såg"), en cirkelsåg och ett bord såg. Och glöm inte--alla tre sågar måste ha en skarp finish blad bifogas för att skapa en smidig skära igenom laminatgolv.

Sabre eller sticksåg

En sabel såg används för att skära oregelbundna rader över såväl längden som bredden på ett laminatgolv ombord. Installatörer använder en skriftlärd för att överföra konturerna av ojämna väggar på ytan av en styrelse. Om en linje inte är rak, kan en sabel såg enkelt följa dess konturer. Sabre sågar kan också användas för att skära små bitar från ett laminatgolv ombord, till exempel områden som sträcker sig runt Dörrfodren. En sabel såg har ett blad som reciprocates på ett vertikalt plan--flyttar upp och ner, hugga som användaren skjuter fram. Eftersom klingan är tunn och flexibel, kan pusselbit klippa krökt former.

Cirkelsåg

Cirkulära sågar cross och rip skär en clickboard laminatgolv styrelse. Cirkulära sågar har en motordriven, rund blad som snurrar, tvinga tänderna att skära igenom material som användaren driver det framåt. Ett golv installer kommer att använda en penna och layout verktyg, som en fyrkant, markera raka linjer över längden och bredden av en golvbräda--dessa linjer tjäna som vägledning för cirkelsåg bladets sökväg. Cirkulära sågar skjuts för hand och, som sådan, det är svårt att använda en för att skapa en rak linje. För att göra långa, raka linjer, fäster ett installationsprogram en "rip guide" till en cirkelsåg. En rip guide är en bit metall som fäster till sågen och vilar mot kanten av en golvbräda--om kanten av brädet är rak, rip guide vägleder bladet i en rak linje.

Bord såg

Tabell sågar presentera ett alternativ till en cirkelsåg för att skapa raka rip nedskärningar (nedskärningar som kör längden på en bräda). Tabell sågar är precis vad de låter som--ett bord med ett sågblad som sticker ut från den. Tabell sågar funktion en plan yta som sticker ut en cirkulär klinga. Varje tabell såg har en "rip staket," en lång metall guide som är låst på plats och ger en stillastående "guide" mot vilka styrelser trycks medan de reser genom sågbladet.