mynewspapers.net

Verktyg för skärande akryl

Verktyg för skärande akryl


Alla hem förbättring butik kan verka förvirrande och skrämmande när du söker efter särskilda verktyg för skärande bitar av akryl. När du väljer en akryl skärverktyg, överväga mängden användning får du av det, och hur ofta du ser dig själv med den, innan investera i dyr utrustning.

Routern och routern bitar

Routrar är handhållna röjsågar som använder en axel och routern lite som snurrar, så att du kan skära material som akryl och plast. Dessa verktyg gör det bästa alternativet för kurvor och intrikata nedskärningar, och de kan bidra till att skapa professionella, högkvalitativa resultat. Använda högkvalitativa router bitar för att undvika Avtrubbning dem snabbt; investera i hårdmetallspets router bitar i stället för den traditionella stål sorten att öka de bitarna livslängd och förlänga din förmåga att göra kvalitet nedskärningar.

Scoring verktyget

En scoring verktyg, det billigaste alternativet när skära akryl bitar, kan också ge dig de mest kreativitet. Kör detta verktyg blad över akryl i din önskat mönster och upprepa detta förslag ett par gånger med fortsatt tryck att skapa ett poäng märke, som gör att du kan böja akryl enkelt och fäst isär de två separata delarna. Använd inte scoring verktyg för större projekt eller på akryl lappar mer än 1/4 tum tjock.

Sabre sågblad

Sabre såg bladen är ett dyrare alternativ att skapa raka skär ut akryl bitar. Dessa blad, som du kan köpa direkt från akryl leverantörer, har särskilda tänder som kan enkelt och snabbt skära akryl bitar samtidigt ge en nedskärning av hög kvalitet och ser att den färdiga bitar.

Bandsågar och tabell sågar

Bandet och tabell sågar finns alternativ för styckning akryl om du inte kan köpa verktyg gjord speciellt för akryl skärning. Du kanske redan har dessa verktyg till hands, och så länge du får högre kvalitet blad för dem, du kan hitta dem ett perfekt sätt att skära akryl bitar. Som akryl skärande kan tråkig stålblad, kan du investera i carbide blad på din lokala järnaffär att säkerställa bra kvalitet nedskärningar över tiden.