mynewspapers.net

Verktyg för att skära figurer i trä

Verktyg för att skära figurer i trä


Vassa verktyg kommer att göra skära former i trä effektiv och ekonomisk. Arbetar i ett väl upplyst område medan du använder verktyg som är mycket viktigt. Knivar är den vanligaste typen av träbearbetningsverktyg att skära figurer i trä; dock är vissa hand röjsågar och motorsågar, stämjärn och håljärn också användbara. Vissa hantverkare föredrar klassiska handhållna verktyg medan andra gynnar elverktyg. Du kan köpa båda typer av verktyg på någon järnaffär och online.

Coping såg

En coping såg är en liten handhållen såg. Det har en mycket tunn metall kniv att skära i trä. Handtaget kan vända bladet under sågning. De flesta coping sågar har olika storlek tänder per tum, så Använd de finare blad för de mer intrikata jobb.

RIP såg & Cross Cut-såg

Dessa Handsågar lägga grunden för styckning former av trä. Använda rip såg för kapning med säden; cross cut såg är bättre sågen för att skära över säden.

Panelen såg

En annan gemensam handhållna såg är panelen såg. Gillar cross cut såg, här såg är bäst för att skära mot strömmen. Panelen sågen är utmärkt för högg ved som plywood.

Sticksåg

Pusslet är en liten och mångsidig power såg. Blad av pusslet kommer i olika kvaliteter. Pusslet kan skära raka linjer eller fasningar; det fungerar bra för klipp ut cirklar och steget skärning. En grimgarn bar hjälper guide jigsaw bladet samtidigt som skär en cirkel; gör din grimgarn bar från skrot trä. Pusslet är också användbart för skär torgen och symmetriska former i trä.

Bandsåg

Du kan göra fasade nedskärningar och grunda fåror enkelt med en bandsåg. Använd bandsågen för att skära ut stora cirklar. Bandsågen är kunna klippa ut svåra former; pusslet är dock bättre för att minska insidan av former och mindre cirklar.

Router

En router är ett elverktyg. En router har en hög hastighet motor och använder en mängd olika fräsar. Skära böjda former och lister är enkel med en router.

Stämjärn

Stämjärn bör vara vassa; trubbiga stämjärn är benägna att orsaka olyckor. Den vanligaste mejseln är torget-edged firmer mejseln; Använd en träklubba för att styra mejseln medan carving.

Skölpar

Mejseln liknar mejseln, men den har en rundade blad. V-mejseln kommer att skära över korn av trä utan att riva den. Hantverkare utnyttja C-mejseln för allmänna skärning; Det kommer i olika former och storlekar.

Knivar

Snickeri knivar måste vara vassa. Knivar som storleken och längden på en fickkniv är effektiva för att lyfta ut små områden i trä eller skapa utarbeta mönster. Knivarna är också bra för sönderfall och chip carving.