mynewspapers.net

Verktyg för att hugga vedDet finns mycket mer att hugga ved än svinga en yxa. Många verktyg används för att få jobbet gjort ett säkert, effektivt och korrekt. Naturligtvis, du kommer att använda en yxa, men du behöver också några andra verktyg. Hugga ved är en tidsenlig tradition i många familjer, och verktyg som används för att få jobbet gjort rätt inte har förändrats mycket över generationerna.

AXE

Du har många valmöjligheter när det gäller att välja en yxa för trä hugga. En single-bitars axe (med en skäregg på ena sidan) anses vara det säkraste alternativet för styckning lemmar. En grundläggande långskaftad avverka axe med en tunn profil är bäst för att hugga ett träd och få lemmar till önskad längd. En yxa med tjockare profil kommer inte göra djupa Hack när hugga träd.

Dela upp Mauls

För att hugga trä behöver du också dela mauls. En uppdelning maul är en långskaftad hammare där ena sidan av huvudet är en slägga och den andra en yxa. Det används för att dela en träbit längs dess korn. Det kallas också en "block buster" i vissa länder.

Jack Hammer

En jack hammer har en stor, fyrkantig huvud, används för att köra kilar när hugga ved. Använda en ljusare jack hammer på 1,36 kg eller mindre hjälper minska han sannolikheten att du skadar kilen när du använder den.

Dela upp kilar

Blixtra kilar är tjocka på en och avsmalnande till en ledande position på den andra. De används för att ge hävstångseffekt in i ett snitt i trä så att en hammare eller mallet kan användas med kraft för att separera trä.

Dela upp grekbimbon

En uppdelning grekbimbon kan också användas när hugga ved, och speciellt när hugga tändved ved. Detta verktyg har en lång tunga klinga på en rät vinkel av ett långt skaft. Grekbimbon används istället för en kil att dela upp ett större block av trä i flera mindre delar. En gång på plats grekbimbon tappas med en klubba eller hammare precis som en kil skulle vara.