mynewspapers.net

Verktyg av koloniala smeden

Verktyg av koloniala smeden


Smeder var järnaffär av koloniala tider. Behöver ett par av gångjärn för en häst corral grind? Se smeden. Om du skyldig naglar, en yxa huvud, köket bestick, fälgar för vagn, skor för hästar, lås för bröstet eller någon reparation med metall, var smeden personen att se. Dessa viktiga medborgare används som verktyg för lärande och är en nyckel till utveckla en djupare förståelse för smide processen.

Forge

Det första verktyget av koloniala smeden var smedjan. En smedja, även kallad en härd, används för att värma metaller till den punkt där de lätt kan formas. Kol-fed koloniala smedjor byggdes oftast från marken med hjälp av tegel och var drivs med kol. En bälg, en enhet eller mekanism för att skapa ett fortsatt flöde av luft, samt en huva för rök var standard bifogade filer.

Städet

Ett städ var ett nödvändigt verktyg för varje smed. Vanligtvis gjorda av stål, fungerar dessa stora, tunga verktyg som en hamrande yta för objekt på att formas. Ett städ består av en rektangulär bas, en smal hals som stöder den rektangulära ansikte där majoriteten av arbetet tar plats, en härdig hål, ett steg som är något lägre än i ansiktet för att klippa och en spetsiga horn i stor utsträckning att böja material.

Tång

Metall tång får smeder att säkert ta tag och ta bort material från smedjan. Därifrån hölls tång i ena handen medan fattade metallen var placerad på städet. Här slogs den glödande het metallen av en hammare att börja bilda det i önskad position. Flera storlekar av tång var tillgängligt för att hantera olika storlekar av metall.

Slägga

Släggor var primära handverktyget används för att forma material. Varierande hammare vikter användes, med några bultar så tung som 5.44kg.

Hardy

En hardy användes till att skära kanter som behövs. Detta verktyg hade en skarp slut och square-baserade mittemot slutet, vilken mas tillverkade för att passa just i hardy hålet i städet ansiktet. Nedskärningar i material gjordes genom att hålla objektet med tång över exponerade skarpa slutet på hardy och sedan slående materialet med en slägga.

Vice

Laster användes att greppa besvärliga objekt och håller dem fast i position när tången inte var tillräckligt. När låst i position, kunde en smed vrida, hammare eller mejsel materialet i en specifik position.

Slack badkar

En slak badkar var ett fat med vatten eller ibland olja, där nyligen formade material var nedsänkt för att kyla dem. Efter slående objektet med en hammare i form, skulle smeden använda tången för att placera objektet i badkaret.